Sambåndet

Fredag 19. januar 2018
RSS

Men KrF var ikke best likevel

 FOR LAV KVINNEANDEL: Anita Apelthun Sæle ville selv bidra til en høyere andel kvinnelige ordførekandidater med sitt eget kandidatur, men ble slått av en mann.(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV) Av Ingjerd Våge Andre medier, blant andre magasinet.no idag.no og nationen.no har utropt KrF som best på kvinneandelen før kommunevalget, men dette viser seg å bare være delvis riktig. […]

Av admin. Publisert 9. juni 2007.
  
FOR LAV KVINNEANDEL: Anita Apelthun Sæle ville selv bidra til en høyere andel kvinnelige ordførekandidater med sitt eget kandidatur, men ble slått av en mann.
(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Ingjerd Våge

Andre medier, blant andre magasinet.no idag.no og nationen.no har utropt KrF som best på kvinneandelen før kommunevalget, men dette viser seg å bare være delvis riktig.

KrF har hele 48 prosent kvinner på kommunelistene til høstens valg, likevel er bare 30 prosent av listetoppene kvinner. Listetoppene er automatisk også ordførerkandidater. Både SV, Arbeiderpartiet og Venstre har prosentvis flere kvinnelige listetopper. SV kommer best ut med så mye som 44 prosent kvinnelige ordførerkandidater.

– Dette er typisk og ikke godt nok for KrF, sier Anita Apelthun Sæle som er leder i KrF sin kvinneorganisasjon.

– Kvinner får gjerne plass på listene, men ikke på topp. Det skal likevel sies at KrF ikke stiller med to menn etter hverandre på listene. Men i de kommunene hvor kun en fra KrF blir valgt inn i kommunestyret, kan KrF komme ut skjevt, mener Apelthun.

Apelthun forteller videre at det kan være et problem at mange kvinner ikke ønsker å stå på topp. Hun fremhever at KrF er det eneste partiet som har en egen kvinneorganisasjon.

– Selv tilbød jeg meg å stå på topp, men her ble jeg slått av en mann, sier Apelthun.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018