Sambåndet

Mandag 23. juli 2018
RSS

Sunnmøre Indremisjon får storhall

  VISJONEN ER KLAR: Sunnmøre Indremisjon vil bygge storhall. Kretssekretær Erik Furnes gleder seg.(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV) Av Egill J. Danielsen Den visjonære satsingen vil koste 25 millioner kroner. Men fordelene er så store at kretsårsmøtet i midten av juni – med stort flertall – vedtok å satse, selv om økonomien i kretsen er dårlig. Hallen skal ligge i […]

Av admin. Publisert 21. juni 2007.
   
VISJONEN ER KLAR: Sunnmøre Indremisjon vil bygge storhall. Kretssekretær Erik Furnes gleder seg.
(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Egill J. Danielsen

Den visjonære satsingen vil koste 25 millioner kroner. Men fordelene er så store at kretsårsmøtet i midten av juni – med stort flertall – vedtok å satse, selv om økonomien i kretsen er dårlig.

Hallen skal ligge i Hatleholen ved kretsens skoler, Møre Ungdomsskole og Borgund Folkehøgskole, og kan tidligst stå ferdig høsten 2009. Skolene har lenge trengt større idretts-areal. Kretssekretær Erik Furnes ser vedtaket som et håndslag til skolene kretsen driver.

– Vi vil hjelpe skolene våre til å utvikle seg. I tillegg kan vi med et slikt anlegg drive ungdomsarbeid på en ny måte – etter KRIK-modell, sier Furnes som antyder ønske om et fremtidig samarbeid med KRIK-linjen på Bibelskolen Bildøy om dette.

Storhallen gir også stevnekapasitet på opptil 1900 mennesker, og bra potensial som utleieobjekt. Utleie vil bli avgjørende for kunne finansiere prosjektet, ifølge kretssekretæren.

Men 25 millioner er så mye penger, at kretsen ikke vil klare prosjektet uten ytterligere to store finansieringskilder, nemlig tippemidler og salg av eiendom.

Salg av eiendom

– Vi vet ikke nøyaktig hvor mye vi vil få av tippemidler, og regner med at vi må selge betydelig eiendomsmasse i Ålesund for å realisere planene om storhall, forklarer Furnes.

Han antyder at det vil bli aktuelt å selge hele eller deler av SI-senteret i Skaregata 2, der det i dag er utleieleiligheter, i tillegg til bokhandel, radio, begravelsesbyrå og kretsens administrasjon. I tillegg ønsker man å drøfte med andre organisasjoner om de vil kjøpe seg inn på eiersiden på de to leirstedene, Orreneset og Brusdalsheimen. For å finansiere nybyggingen har kretsen allerede satt av en grunnkapital på tre millioner kroner.

Furnes mener en fremtidsrettet investering i storhall er god bruk av inntekter fra salg av eiendom.

– Vi må hele tiden vurdere hvilken bygningsmasse som best kan tjene arbeidet med å gi Guds ord til folket. Jeg mener det er uaktuelt å bruke inntekter fra salg av eiendom til den daglige driften av kretsen. Gjør man det, kamuflerer man den økonomiske situasjonen, og graver virksomhetens egen grav. Driften bør stå i forhold til de løpende inntektene, eiendomssalg bør reinvesteres, mener kretssekretæren.

Likevel driver Sunnmøre Indremisjon med røde tall i dag. Furnes opplyser at testamentariske gaver får hjulene til å gå noenlunde rundt.

– Egentlig burde vi heller ikke bruke testamentariske gaver som lønnsmidler, men slutter vi med det, må vi nedbemanne straks.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Ambassadøren kom ikke, men Lyngdal Bibelcamp markerte likevel Israels 70-årsdag.

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2018