Sambåndet

Fredag 20. juli 2018
RSS

NMS: Ekteskapet er for mann og kvinne

Det Norske Misjonsselskap (NMS) erkjenner samfunnets behov for å legge til rette for samlivsordninger som skaper best mulig økonomisk og sosial trygghet. Samtidig tar organisasjonen klart til orde for å reservere ekteskapsinstitusjonen til det monogame samliv mellom mann og kvinne, heter det i en uttalelse fra landsstyret i NMS. Landsstyret mener at å utvide ekteskapsinstitusjonen […]

Av admin. Publisert 25. juni 2007.

Det Norske Misjonsselskap (NMS) erkjenner samfunnets behov for å legge til rette for samlivsordninger som skaper best mulig økonomisk og sosial trygghet. Samtidig tar organisasjonen klart til orde for å reservere ekteskapsinstitusjonen til det monogame samliv mellom mann og kvinne, heter det i en uttalelse fra landsstyret i NMS.

Landsstyret mener at å utvide ekteskapsinstitusjonen til også å gjelde personer av samme kjønn vil representere en radikal sosial eksperimentering. Det vil også bryte med den kristne forståelsen av ekteskapet som til nå har preget samfunn og lovgivning i Norge.

NMS vil også se det som et klart overgrep mot trosfriheten om trossamfunn med vigselsrett skulle bli presset til å utføre vielser av personer med samme kjønn.

Uttalelsen er utarbeidet i samarbeid med Misjonshøgskolen i Stavanger. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

TILBAKEBLIKK – Lederkonferansen: Verbene «spurte» og «svarte» brukes langt flere ganger i Bibelen enn ord for å «forkynne».

På sin nye singel spør John-Inge Rolfsnes om hvor stort mangfoldet er i samfunnet.

Copyright © Sambåndet 2018