Sambåndet

Fredag 19. januar 2018
RSS

NMS: Ekteskapet er for mann og kvinne

Det Norske Misjonsselskap (NMS) erkjenner samfunnets behov for å legge til rette for samlivsordninger som skaper best mulig økonomisk og sosial trygghet. Samtidig tar organisasjonen klart til orde for å reservere ekteskapsinstitusjonen til det monogame samliv mellom mann og kvinne, heter det i en uttalelse fra landsstyret i NMS. Landsstyret mener at å utvide ekteskapsinstitusjonen […]

Av admin. Publisert 25. juni 2007.

Det Norske Misjonsselskap (NMS) erkjenner samfunnets behov for å legge til rette for samlivsordninger som skaper best mulig økonomisk og sosial trygghet. Samtidig tar organisasjonen klart til orde for å reservere ekteskapsinstitusjonen til det monogame samliv mellom mann og kvinne, heter det i en uttalelse fra landsstyret i NMS.

Landsstyret mener at å utvide ekteskapsinstitusjonen til også å gjelde personer av samme kjønn vil representere en radikal sosial eksperimentering. Det vil også bryte med den kristne forståelsen av ekteskapet som til nå har preget samfunn og lovgivning i Norge.

NMS vil også se det som et klart overgrep mot trosfriheten om trossamfunn med vigselsrett skulle bli presset til å utføre vielser av personer med samme kjønn.

Uttalelsen er utarbeidet i samarbeid med Misjonshøgskolen i Stavanger. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018