Sambåndet

Søndag 25. juni 2017
RSS

NMS: Ekteskapet er for mann og kvinne

Det Norske Misjonsselskap (NMS) erkjenner samfunnets behov for å legge til rette for samlivsordninger som skaper best mulig økonomisk og sosial trygghet. Samtidig tar organisasjonen klart til orde for å reservere ekteskapsinstitusjonen til det monogame samliv mellom mann og kvinne, heter det i en uttalelse fra landsstyret i NMS. Landsstyret mener at å utvide ekteskapsinstitusjonen […]

Av admin. Publisert 25. juni 2007.

Det Norske Misjonsselskap (NMS) erkjenner samfunnets behov for å legge til rette for samlivsordninger som skaper best mulig økonomisk og sosial trygghet. Samtidig tar organisasjonen klart til orde for å reservere ekteskapsinstitusjonen til det monogame samliv mellom mann og kvinne, heter det i en uttalelse fra landsstyret i NMS.

Landsstyret mener at å utvide ekteskapsinstitusjonen til også å gjelde personer av samme kjønn vil representere en radikal sosial eksperimentering. Det vil også bryte med den kristne forståelsen av ekteskapet som til nå har preget samfunn og lovgivning i Norge.

NMS vil også se det som et klart overgrep mot trosfriheten om trossamfunn med vigselsrett skulle bli presset til å utføre vielser av personer med samme kjønn.

Uttalelsen er utarbeidet i samarbeid med Misjonshøgskolen i Stavanger. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017