Sambåndet

Fredag 20. juli 2018
RSS

– Flere ser alkoholens skadevirkninger

  RUSALVOR: Informasjonsleder Steinar Glimsdal i Blå Kors Norge ser ny holdning til edruskapsarbeidet i Norge. FOTO: ODD HAGEN, KPK Av Torbjørn Greipsland Det er informasjonsleder i Blå Kors Norge, Steinar Glimsdal, som sier dette blant annet på bakgrunn av Blå Kors er tildelt NRKs store innsamlingsaksjonen for neste år.– Henvendelser vi får, tyder på […]

Av admin. Publisert 29. juni 2007.
  

RUSALVOR: Informasjonsleder Steinar Glimsdal i Blå Kors Norge ser ny holdning til edruskapsarbeidet i Norge.
FOTO: ODD HAGEN, KPK

Av Torbjørn Greipsland

Det er informasjonsleder i Blå Kors Norge, Steinar Glimsdal, som sier dette blant annet på bakgrunn av Blå Kors er tildelt NRKs store innsamlingsaksjonen for neste år.
– Henvendelser vi får, tyder på at flere og flere ser de store problemer som alkoholmisbruk skaper for den enkelte og for samfunnet. At vi fikk TV-aksjonen, tar vi også som tegn på at komiteen som foreslo Blå Kors, har tillit til det arbeidet vi utfører innen forebygging og behandling, sier Glimsdal.

– Avholdsorganisasjonen IOGT i Sverige har fått 24.000 nye medlemmer på to år. Også IOGT Norge opplever medlemsøkning. Tror du vi kan få en lignende utvikling i Norge med økt engasjement for edruskapssaken?
– IOGT i Sverige har uten tvil gjort et meget godt arbeid for å få folk til å melde seg inn i avholdsorganisasjonen. Vi vil studere det de har gjort, og håper på at også de organisasjonene som her i landet arbeider for edruskapssaken, kan oppleve noe lignende.

– Du sier du ser tendenser til at fleiping med avhold og edruskap er på retur. Tror du det er sannsynlig at folk her i landet vil skifte syn like radikalt i edruskapsproblematikken som de har gjort når det gjelder røyking og røykeloven?
– Jeg tror det er mulig fordi flere og flere ser skadevirkningene av alkoholbruk, for den enkelte og for samfunnet, sier Steinar Glimsdal. KPK.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

TILBAKEBLIKK – Lederkonferansen: Verbene «spurte» og «svarte» brukes langt flere ganger i Bibelen enn ord for å «forkynne».

På sin nye singel spør John-Inge Rolfsnes om hvor stort mangfoldet er i samfunnet.

Copyright © Sambåndet 2018