Sambåndet

Fredag 19. januar 2018
RSS

– Flere ser alkoholens skadevirkninger

  RUSALVOR: Informasjonsleder Steinar Glimsdal i Blå Kors Norge ser ny holdning til edruskapsarbeidet i Norge. FOTO: ODD HAGEN, KPK Av Torbjørn Greipsland Det er informasjonsleder i Blå Kors Norge, Steinar Glimsdal, som sier dette blant annet på bakgrunn av Blå Kors er tildelt NRKs store innsamlingsaksjonen for neste år.– Henvendelser vi får, tyder på […]

Av admin. Publisert 29. juni 2007.
  

RUSALVOR: Informasjonsleder Steinar Glimsdal i Blå Kors Norge ser ny holdning til edruskapsarbeidet i Norge.
FOTO: ODD HAGEN, KPK

Av Torbjørn Greipsland

Det er informasjonsleder i Blå Kors Norge, Steinar Glimsdal, som sier dette blant annet på bakgrunn av Blå Kors er tildelt NRKs store innsamlingsaksjonen for neste år.
– Henvendelser vi får, tyder på at flere og flere ser de store problemer som alkoholmisbruk skaper for den enkelte og for samfunnet. At vi fikk TV-aksjonen, tar vi også som tegn på at komiteen som foreslo Blå Kors, har tillit til det arbeidet vi utfører innen forebygging og behandling, sier Glimsdal.

– Avholdsorganisasjonen IOGT i Sverige har fått 24.000 nye medlemmer på to år. Også IOGT Norge opplever medlemsøkning. Tror du vi kan få en lignende utvikling i Norge med økt engasjement for edruskapssaken?
– IOGT i Sverige har uten tvil gjort et meget godt arbeid for å få folk til å melde seg inn i avholdsorganisasjonen. Vi vil studere det de har gjort, og håper på at også de organisasjonene som her i landet arbeider for edruskapssaken, kan oppleve noe lignende.

– Du sier du ser tendenser til at fleiping med avhold og edruskap er på retur. Tror du det er sannsynlig at folk her i landet vil skifte syn like radikalt i edruskapsproblematikken som de har gjort når det gjelder røyking og røykeloven?
– Jeg tror det er mulig fordi flere og flere ser skadevirkningene av alkoholbruk, for den enkelte og for samfunnet, sier Steinar Glimsdal. KPK.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018