Sambåndet

Lørdag 24. juni 2017
RSS

– Flere ser alkoholens skadevirkninger

  RUSALVOR: Informasjonsleder Steinar Glimsdal i Blå Kors Norge ser ny holdning til edruskapsarbeidet i Norge. FOTO: ODD HAGEN, KPK Av Torbjørn Greipsland Det er informasjonsleder i Blå Kors Norge, Steinar Glimsdal, som sier dette blant annet på bakgrunn av Blå Kors er tildelt NRKs store innsamlingsaksjonen for neste år.– Henvendelser vi får, tyder på […]

Av admin. Publisert 29. juni 2007.
  

RUSALVOR: Informasjonsleder Steinar Glimsdal i Blå Kors Norge ser ny holdning til edruskapsarbeidet i Norge.
FOTO: ODD HAGEN, KPK

Av Torbjørn Greipsland

Det er informasjonsleder i Blå Kors Norge, Steinar Glimsdal, som sier dette blant annet på bakgrunn av Blå Kors er tildelt NRKs store innsamlingsaksjonen for neste år.
– Henvendelser vi får, tyder på at flere og flere ser de store problemer som alkoholmisbruk skaper for den enkelte og for samfunnet. At vi fikk TV-aksjonen, tar vi også som tegn på at komiteen som foreslo Blå Kors, har tillit til det arbeidet vi utfører innen forebygging og behandling, sier Glimsdal.

– Avholdsorganisasjonen IOGT i Sverige har fått 24.000 nye medlemmer på to år. Også IOGT Norge opplever medlemsøkning. Tror du vi kan få en lignende utvikling i Norge med økt engasjement for edruskapssaken?
– IOGT i Sverige har uten tvil gjort et meget godt arbeid for å få folk til å melde seg inn i avholdsorganisasjonen. Vi vil studere det de har gjort, og håper på at også de organisasjonene som her i landet arbeider for edruskapssaken, kan oppleve noe lignende.

– Du sier du ser tendenser til at fleiping med avhold og edruskap er på retur. Tror du det er sannsynlig at folk her i landet vil skifte syn like radikalt i edruskapsproblematikken som de har gjort når det gjelder røyking og røykeloven?
– Jeg tror det er mulig fordi flere og flere ser skadevirkningene av alkoholbruk, for den enkelte og for samfunnet, sier Steinar Glimsdal. KPK.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017