Sambåndet

Lørdag 21. april 2018
RSS

Suksessbok fra kristent forlag

  FORNØYD: Forlagssjef i Sambåndet Forlag, Tarald Ueland, gleder seg over godt salg av boken «Hardanger Ei perle i vest». FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen – Dette er nok noe man bare får oppleve én gang i livet, sier en fornøyd Tarald Ueland i Sambåndet Forlag. Førsteopplaget på 1.800 bøker lå ikke lenge […]

Av admin. Publisert 9. juli 2007.

Tarald Ueland...  
FORNØYD: Forlagssjef i Sambåndet Forlag, Tarald Ueland, gleder seg over godt salg av boken «Hardanger Ei perle i vest».
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

– Dette er nok noe man bare får oppleve én gang i livet, sier en fornøyd Tarald Ueland i Sambåndet Forlag.

Førsteopplaget på 1.800 bøker lå ikke lenge på lageret på Bildøy: Etterspørselen var så kraftig at forlagssjefen måtte bestille nytt opplag allerede etter fire dager. Dersom de 2.000 bøkene i andreopplaget også går fort ut, vil det bety kjærkommen inntekt for det vesle forlaget.

– Bestillingene har strømmet inn fra bokhandlere over hele landet. Det bor hardinger over alt, og turistene er alltid interessert i gode bildebøker fra Vestlandet, forklarer Ueland.

Oversatt
Hardanger Ei perle i vest er en nokså uvanlig bok fra forlaget som normalt gir ut spesifikt kristne bøker. Årets storselger er derimot en bildebok fra et av våre spektakulære fjordområder, og er i første rekke rettet mot turister. Boken har nemlig tekster på tysk og engelsk i tillegg til norsk.

Ueland forklarer at det hele startet med at Vestbok-filialen Nordheimsund Bokhandel stadig fikk spørsmål fra turistene om de hadde praktbok fra Hardanger å selge. Akkurat det kunne ingen norske forlag tilby bokhandelen midt i den vakre turistperlen.

– Da tenkte jeg: Hvorfor skal ikke Sambåndet Forlag kunne gi ut en slik bok? Vi hadde oppdaget et hull i markedet, og bestemte oss for å fylle det.

Et helt års fotografering
Ueland kontaktet fotografen Lauritz Eide som i løpet av ett år dokumenterte natur og kultur fra Hardanger. Resultatet er en praktbok med flere hundre bilder ledsaget av tekster av forlagets konsulent Asle Hetlebakke.

«Hardanger Ei perle i vest» inneholder ett kapittel for hver av kommunene langs den kjente fjorden. Gjennom disse presenteres fosser, breer, fjell, grønne marker og fruktgårder akkurat slik turistene ønsker å se det; nasjonalromantisk og spektakulært.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På tre år har søkningen til misjonseide NLA Høgskolen i Samordna opptak økt med 100 prosent.

Styret for Indremisjonsforbundet sender sine gratulasjoner på Israels nasjonaldag, som i år også markerer 70-årsdagen for gjenopprettelsen av staten Israel.

Kristne friskoler har ubevisst bidratt til redusert kristendomskunnskap, mener professor Njål Skrunes ved NLA Høgskolen Bergen.

Open Air Campaigners savner at flere går sammen med dem om gateevangelisering.

Dugnadsinnsats tilsvarende tre og et halvt årsverk ligger bak helgens innvielse av nye Frikstad bedehus.

Copyright © Sambåndet 2018