Sambåndet

Torsdag 18. oktober 2018
RSS

Suksessbok fra kristent forlag

  FORNØYD: Forlagssjef i Sambåndet Forlag, Tarald Ueland, gleder seg over godt salg av boken «Hardanger Ei perle i vest». FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen – Dette er nok noe man bare får oppleve én gang i livet, sier en fornøyd Tarald Ueland i Sambåndet Forlag. Førsteopplaget på 1.800 bøker lå ikke lenge […]

Av admin. Publisert 9. juli 2007.

Tarald Ueland...  
FORNØYD: Forlagssjef i Sambåndet Forlag, Tarald Ueland, gleder seg over godt salg av boken «Hardanger Ei perle i vest».
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

– Dette er nok noe man bare får oppleve én gang i livet, sier en fornøyd Tarald Ueland i Sambåndet Forlag.

Førsteopplaget på 1.800 bøker lå ikke lenge på lageret på Bildøy: Etterspørselen var så kraftig at forlagssjefen måtte bestille nytt opplag allerede etter fire dager. Dersom de 2.000 bøkene i andreopplaget også går fort ut, vil det bety kjærkommen inntekt for det vesle forlaget.

– Bestillingene har strømmet inn fra bokhandlere over hele landet. Det bor hardinger over alt, og turistene er alltid interessert i gode bildebøker fra Vestlandet, forklarer Ueland.

Oversatt
Hardanger Ei perle i vest er en nokså uvanlig bok fra forlaget som normalt gir ut spesifikt kristne bøker. Årets storselger er derimot en bildebok fra et av våre spektakulære fjordområder, og er i første rekke rettet mot turister. Boken har nemlig tekster på tysk og engelsk i tillegg til norsk.

Ueland forklarer at det hele startet med at Vestbok-filialen Nordheimsund Bokhandel stadig fikk spørsmål fra turistene om de hadde praktbok fra Hardanger å selge. Akkurat det kunne ingen norske forlag tilby bokhandelen midt i den vakre turistperlen.

– Da tenkte jeg: Hvorfor skal ikke Sambåndet Forlag kunne gi ut en slik bok? Vi hadde oppdaget et hull i markedet, og bestemte oss for å fylle det.

Et helt års fotografering
Ueland kontaktet fotografen Lauritz Eide som i løpet av ett år dokumenterte natur og kultur fra Hardanger. Resultatet er en praktbok med flere hundre bilder ledsaget av tekster av forlagets konsulent Asle Hetlebakke.

«Hardanger Ei perle i vest» inneholder ett kapittel for hver av kommunene langs den kjente fjorden. Gjennom disse presenteres fosser, breer, fjell, grønne marker og fruktgårder akkurat slik turistene ønsker å se det; nasjonalromantisk og spektakulært.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bedehusfolk som har gitt uttrykk for savn av liturgi i forsamlingene, får nå et alternativ.

Laget utfordrer kristne forskere og forelesere om å stå fram slik at ferske kristne studenter kan få noen forbilder.

Finansiering er på plass og grunnarbeidet i gang for den lenge planlagte ridehallen på KVS-Bygland.

Er til dømes saudiarar som har konvertert til kristendomen i løyndom, kristne, spør professor Berit Thorbjønrsrud.

Både KrF og Kristne Friskolers Forbund vil ta opp saken om kraftige kutt i statstilskuddet til naturbruksskoler.

Copyright © Sambåndet 2018