Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

30.000 bønnemanualer for ekteskapet

   BØNNEAKSJON: Øivind Benestad (til høyre) har sammen med pastor Sten Sørensen koordinert aksjonen ”Ja til ekteskapet.” FOTO: KPK Av Torbjørn Greipsland Redaktør for bønnemanualen er Øivind Benestad. Bakgrunnen for tiltaket sier han er regjeringens foreslag om å avskaffe partnerskapsloven og innføre en lov der ekteskap kan inngås av både enkjønnede og tokjønnede par, noe […]

Av admin. Publisert 10. juli 2007.
   

BØNNEAKSJON: Øivind Benestad (til høyre) har sammen med pastor Sten Sørensen koordinert aksjonen ”Ja til ekteskapet.” FOTO: KPK

Av Torbjørn Greipsland

Redaktør for bønnemanualen er Øivind Benestad. Bakgrunnen for tiltaket sier han er regjeringens foreslag om å avskaffe partnerskapsloven og innføre en lov der ekteskap kan inngås av både enkjønnede og tokjønnede par, noe mange er sterkt imot.
Om hvorfor han har vært med og laget heftet, sier Benestad dette:
 – Fordi kristne her i landet må våkne opp og engasjere seg. Ekteskapet mellom mann og kvinne er både biologisk, kulturelt og bibelsk begrunnet. Per definisjon er ekteskapet et fellesskap av mann og kvinne. Likevel er det nå flertall på Stortinget for å innføre en kjønnsnøytral ekteskapslov, der to menn eller to kvinner kan inngå “ekteskap“. Vi må be og arbeide målrettet og utholdende dersom vi skal få politikerne til å skjønne at de er på ville veier, sier Benestad.

– Tror du det nytter å engasjere seg?
– Ja. Hvis tusener av kristne engasjerer seg i bønn og arbeid, tror jeg mye kan skje. Men det er avhengig av at Gud griper inn og åpner øynene hos politikerne. Derfor trenger kristne nå å be, faste og arbeide. Gud kan fortsatt gjøre under, sier Øivind Benestad.

Manualen inneholder en bønnekalender for daglig bønn i én måned, flere sider med konkrete bønneemner, navn og kontaktinformasjon til alle stortingsrepresentanter, tips og ideer, og argumenter for hvorfor en kjønnsnøytral ekteskapslov er en svært dårlig idé. Heftet kan leses og bestilles på JatilEkteskapet.no. KPK.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018