Sambåndet

Søndag 25. februar 2018
RSS

30.000 bønnemanualer for ekteskapet

   BØNNEAKSJON: Øivind Benestad (til høyre) har sammen med pastor Sten Sørensen koordinert aksjonen ”Ja til ekteskapet.” FOTO: KPK Av Torbjørn Greipsland Redaktør for bønnemanualen er Øivind Benestad. Bakgrunnen for tiltaket sier han er regjeringens foreslag om å avskaffe partnerskapsloven og innføre en lov der ekteskap kan inngås av både enkjønnede og tokjønnede par, noe […]

Av admin. Publisert 10. juli 2007.
   

BØNNEAKSJON: Øivind Benestad (til høyre) har sammen med pastor Sten Sørensen koordinert aksjonen ”Ja til ekteskapet.” FOTO: KPK

Av Torbjørn Greipsland

Redaktør for bønnemanualen er Øivind Benestad. Bakgrunnen for tiltaket sier han er regjeringens foreslag om å avskaffe partnerskapsloven og innføre en lov der ekteskap kan inngås av både enkjønnede og tokjønnede par, noe mange er sterkt imot.
Om hvorfor han har vært med og laget heftet, sier Benestad dette:
 – Fordi kristne her i landet må våkne opp og engasjere seg. Ekteskapet mellom mann og kvinne er både biologisk, kulturelt og bibelsk begrunnet. Per definisjon er ekteskapet et fellesskap av mann og kvinne. Likevel er det nå flertall på Stortinget for å innføre en kjønnsnøytral ekteskapslov, der to menn eller to kvinner kan inngå “ekteskap“. Vi må be og arbeide målrettet og utholdende dersom vi skal få politikerne til å skjønne at de er på ville veier, sier Benestad.

– Tror du det nytter å engasjere seg?
– Ja. Hvis tusener av kristne engasjerer seg i bønn og arbeid, tror jeg mye kan skje. Men det er avhengig av at Gud griper inn og åpner øynene hos politikerne. Derfor trenger kristne nå å be, faste og arbeide. Gud kan fortsatt gjøre under, sier Øivind Benestad.

Manualen inneholder en bønnekalender for daglig bønn i én måned, flere sider med konkrete bønneemner, navn og kontaktinformasjon til alle stortingsrepresentanter, tips og ideer, og argumenter for hvorfor en kjønnsnøytral ekteskapslov er en svært dårlig idé. Heftet kan leses og bestilles på JatilEkteskapet.no. KPK.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Janne Ferstad skifter jobb. Etter påske blir hun ny daglig leder for Bergen Kristne Bokhandel.

Den Norske Israelsmisjon ønsker kontakt med kristne familier og enkeltpersoner som kan være vertskap for israelsk ungdom som er på reise.

Den verdenskjente vekkelsespredikanten som blant annet omtales som den viktigste evangelisten siden apostelen Paulus, døde onsdag 21. februar, 99 år gammel.

Awanas toppleder er imponert over måten ImF har tatt trosopplæringsopplegget til Norge på, og han har et klart råd for veien videre.

Norsk luthersk misjonssamband vil markere 70-årsjubileet for den israelske staten med seminar og bønn i stedet for flaggheising.

Copyright © Sambåndet 2018