Sambåndet

Lørdag 22. juli 2017
RSS

30.000 bønnemanualer for ekteskapet

   BØNNEAKSJON: Øivind Benestad (til høyre) har sammen med pastor Sten Sørensen koordinert aksjonen ”Ja til ekteskapet.” FOTO: KPK Av Torbjørn Greipsland Redaktør for bønnemanualen er Øivind Benestad. Bakgrunnen for tiltaket sier han er regjeringens foreslag om å avskaffe partnerskapsloven og innføre en lov der ekteskap kan inngås av både enkjønnede og tokjønnede par, noe […]

Av admin. Publisert 10. juli 2007.
   

BØNNEAKSJON: Øivind Benestad (til høyre) har sammen med pastor Sten Sørensen koordinert aksjonen ”Ja til ekteskapet.” FOTO: KPK

Av Torbjørn Greipsland

Redaktør for bønnemanualen er Øivind Benestad. Bakgrunnen for tiltaket sier han er regjeringens foreslag om å avskaffe partnerskapsloven og innføre en lov der ekteskap kan inngås av både enkjønnede og tokjønnede par, noe mange er sterkt imot.
Om hvorfor han har vært med og laget heftet, sier Benestad dette:
 – Fordi kristne her i landet må våkne opp og engasjere seg. Ekteskapet mellom mann og kvinne er både biologisk, kulturelt og bibelsk begrunnet. Per definisjon er ekteskapet et fellesskap av mann og kvinne. Likevel er det nå flertall på Stortinget for å innføre en kjønnsnøytral ekteskapslov, der to menn eller to kvinner kan inngå “ekteskap“. Vi må be og arbeide målrettet og utholdende dersom vi skal få politikerne til å skjønne at de er på ville veier, sier Benestad.

– Tror du det nytter å engasjere seg?
– Ja. Hvis tusener av kristne engasjerer seg i bønn og arbeid, tror jeg mye kan skje. Men det er avhengig av at Gud griper inn og åpner øynene hos politikerne. Derfor trenger kristne nå å be, faste og arbeide. Gud kan fortsatt gjøre under, sier Øivind Benestad.

Manualen inneholder en bønnekalender for daglig bønn i én måned, flere sider med konkrete bønneemner, navn og kontaktinformasjon til alle stortingsrepresentanter, tips og ideer, og argumenter for hvorfor en kjønnsnøytral ekteskapslov er en svært dårlig idé. Heftet kan leses og bestilles på JatilEkteskapet.no. KPK.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Vi må enten bygge eller legge ned campingen etter hvert, sier ImF-leder Erik Furnes.

Dimitri Cubrevic var en av mange kristne ungdommer som forlot området i Latvia der KVS-Bygland er engasjert, på jakt etter et bedre liv. Men han valgte å vende tilbake.

Tarald Ueland er en veteran på Lyngdal Bibelcamp, og i år har han og kona Laila ansvar for programposten Kveldsåpent den første uka.

Ivar Stensland (27) skal jobbe med både forsamlingsarbeid og barne- og ungdomsarbeid og prøve å integrere begge deler.

Etter alt å dømme vil det komme krav om at avstanden mellom «spikerteltene» på campingplasser må økes, men det skjer tidligst fra nyttår.

Copyright © Sambåndet 2017