Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Gode elevtall på ImF-skolene

 PLANLEGGER NYBYGG: Romsdal Ungdomsskole er i ferd med å vokse ut av lokalene de leier av Rauma Folkehøgskole.FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV Av Ingjerd Våge Skolen ble startet for fire år siden, og hadde første året syv elever. Elevtallet har hatt en jevn stigning, og fra høsten starter de med 26 elever, noe som er en økning med […]

Av admin. Publisert 20. august 2007.
  
PLANLEGGER NYBYGG: Romsdal Ungdomsskole er i ferd med å vokse ut av lokalene de leier av Rauma Folkehøgskole.
FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV

Av Ingjerd Våge

Skolen ble startet for fire år siden, og hadde første året syv elever. Elevtallet har hatt en jevn stigning, og fra høsten starter de med 26 elever, noe som er en økning med fem fra året før.
– Vi er optimistisk med tanke på elevtallet i fremtiden. Interessen har økt i løpet av året. Vi leier lokaler ved Rauma Folkehøgskole, men planlegger nå å bygge egen skole, forteller rektor Ole Kjell Orset.

Utover høsten vil de se nærmere på de økonomiske utfordringene knyttet til byggeprosjektet, og om mulig kan byggingen starte til våren. Skolen eier allerede en flott tomt bak folkehøgskolen.

Bra dekning
Også de andre ungdomsskolene til ImF har gode søkertall. Møre Ungdomskole har sprengt kapasitet med 112 elever. Møre Ungdomskole Herøy ligger likt med i fjor, de har 55 elever. Her er det imidlertid plass til flere. Danielsen ungdomsskoler i Bergen og på Sotra har som vanlig fulle hus.

De videregående skolene har også gode tall å vise til. Særlig KVS Lyngdal er i fremvekst.
– Vi har aldri hatt så mange elever som i år, sier en av lærerne ved skolen.
De har til nå tatt opp 235 elever, og har en kapasitet på rundt 260. KVS Bygland har full dekning på sin skole.

Høgtun frem
Når det gjelder folkehøgskolene er det stort sett flere elever enn året før. Høgtun skiller seg positivt ut, med en fremgang på 45 prosent.
– I år har vi hundre elever, mens vi har statlig godkjenning for 96. Dette må være rekord siden krigen. I mellomkrigstiden hadde vi noen store kull på over hundre, sier en av lærerne på Høgtun.
Alle linjene er populære, men særlig friluftsliv og idrett peker seg ut. Disse klassene var fulle allerede i mars.
Øytun Folkehøgskole opplever på sin side en nedgang i elevtallet. I flere år har antallet ligget på over hundre, mens de i skrivende stund har 80 elever.

Bibelskolen
Skolen som sliter mest er Bibelskolen på Bildøy. I år har totalt 44 elever takket ja, til forskjell fra 50 i fjor. Førsteårslinjen har 30 elever mot 47 året før.
– Dette er nok blant de laveste tallene vi har vært borti, sier lærer Roald Kvam.
Han etterlyser at organisasjonen med sine kretser og forsamlinger reklamerer i større grad for skolen.
– Hvis organisasjonen ønsker ledere som kjenner indremisjon, bør de peke til Bibelskolen på Bildøy, mener Kvam.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017