Sambåndet

Fredag 18. august 2017
RSS

Regjeringsstøtte til BarneVakten

  PENGEGAVE: Kommunikasjonssjef Øystein Samnøen er godt flrøyd med 150.000 fra Barne- og familiedepartementet. (FOTO:BARNEVAKTEN) Av Vilhelm Viksøy Det var med fokus på temaet digital mobbing at BarneVakten ble invitert til barne- og likestillingsministerens kontor forrige uke. Digitale medier er i økende grad de unges arena for uthenging og trakassering. Regjeringen iverksetter tiltak for å møte […]

Av admin. Publisert 7. september 2007.
Øystein Samnøen...  
PENGEGAVE: Kommunikasjonssjef Øystein Samnøen er godt flrøyd med 150.000 fra Barne- og familiedepartementet. (FOTO:BARNEVAKTEN)

Av Vilhelm Viksøy

Det var med fokus på temaet digital mobbing at BarneVakten ble invitert til barne- og likestillingsministerens kontor forrige uke. Digitale medier er i økende grad de unges arena for uthenging og trakassering. Regjeringen iverksetter tiltak for å møte disse utfordringene, forteller barnevakten.no

– Positivt arbeid
Pengestøtten ble delt ut av barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.
– Vi trenger en organisasjon som kan følge opp utviklingen rundt digitale medier og unge, og ønsker at BarneVakten skal bidra med kunnskap om emnet, forklarer barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.
– Jeg har fulgt med på BarneVaktens arbeid og utvikling i flere år, og synes dette er et svært positivt arbeid, sa hun til BarneVaktens representant Øystein Samnøen.

BarneVakten setter stor pris på tilliten de blir vist.
– Vi ønsker å gi foreldre tro på at de innehar en utrolig viktig og verdifull rolle for barna sine. Selv om foreldre ikke opplever seg selv som erfarne IKT-brukere, har de livserfaring som jeg mener det er viktig å videreformidle til barna, sier kommunikasjonssjef Øystein Samnøen i BarneVakten til barnevakten.no.
– Som foreldre har vi en kjempemulighet til å gi barna våre gode IKT-holdninger.

Foreldrearbeid
De nye midlene vil brukes i forbindelse med informasjonsarbeid til foreldre, særlig knyttet opp mot temaet digital mobbing.
– Vi jobber med å utarbeide nye foredrag og materiell til bruk ved våre temakvelder. I denne forbindelse samarbeider vi med både politi, advokat, leger, familierådgivere og pedagoger, forteller Samnøen.
– BarneVakten er opptatt av kvalitet og troverdighet på innholdet i foredragene som tilbys foreldre samt lærere og elever, uttrykker Samnøen.

BarneVakten er den aktøren som møter flest foreldre knyttet til barns bruk av digitale medier, og har 40 foredragsholdere som reiser rundt i hele landet. BarneVakten tilbyr også elevundervisning, noe som har vært mye etterspurt de siste årene.
 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017