Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

– Den norske kirke uten lære?

 HOMOFILI: Generalsekretær Rolf Gunnar Heitmann mener Kirkerådets anbefaling ikke er en farbar vei for Den norske kirke. (Foto: KPK-arkiv) Av Ole Andreas Husøy, KPK Heitmann er styremedlem i Organisasjonenes Fellesråd (OF), som samler de fleste av de store kristelige organisasjonene i Norge, men han vil ikke uttale seg på vegne av OF. OF-styret har ikke […]

Av admin. Publisert 19. september 2007.
  
HOMOFILI: Generalsekretær Rolf Gunnar Heitmann mener Kirkerådets anbefaling ikke er en farbar vei for Den norske kirke. (Foto: KPK-arkiv)

Av Ole Andreas Husøy, KPK

Heitmann er styremedlem i Organisasjonenes Fellesråd (OF), som samler de fleste av de store kristelige organisasjonene i Norge, men han vil ikke uttale seg på vegne av OF. OF-styret har ikke praksis for å uttale seg på vegne av medlemsorganisasjonene.

– Men min personlige reaksjon på vedtaket i Kirkerådet er at det i realiteten betyr at man legger opp til å legalisere alle syn i denne saken. Det betyr i så fall at Den norske kirke vil stå uten noen lære i homofili-spørsmålet, sier Heitmann.

Han forstår at det ikke er mulig å leve videre med de vedtak Kirkemøtet fattet i 1995 og 1997, og at disse vedtakene trenger presisering. Men han er uenig i den anbefaling Kirkerådet nå har gitt Kirkemøtet.

Heitmann oppfatter vedtaket i Kirkerådet som et forsøk på å holde Den norske kirke samlet. Men han påpeker at det ikke alltid er til det beste å søke kompromisser, og at et kompromissvedtak ikke er ønskelig i denne saken.
11 av de 15 medlemmene i Kirkerådet stemte for vedtaket som åpner for homofilt samlevende prester. Fire av rådets medlemmer, blant dem bispemøtets preses, biskop Olav Skjevesland, stemte for å utsette saken.

Kirkemøtet skal behandle homofili-spørsmålet og innstillingen fra Kirkerådet når Kirkemøtet samles på Øyer nord for Lillehammer 12.-17. november i år. KPK

Bildetekst:

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017