Sambåndet

Fredag 23. mars 2018
RSS

– Stopp sorteringen

 ANNERLEDESBARNA: Stadig flere som oppdager at barnet har Downs syndrom, velger å ta abort. – Uholdbart, sier Astrid Alvim som starter opprop. (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV) Av Vilhelm Viksøy – Vi er tusenvis av foreldre, familier og venner som har erfart at annerledeshet ikke er det samme som meningsløshet, sier Astrid Alvim som nå har lansert oppropet ”Gi […]

Av admin. Publisert 11. januar 2008.
  
ANNERLEDESBARNA: Stadig flere som oppdager at barnet har Downs syndrom, velger å ta abort. – Uholdbart, sier Astrid Alvim som starter opprop. (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Vilhelm Viksøy

– Vi er tusenvis av foreldre, familier og venner som har erfart at annerledeshet ikke er det samme som meningsløshet, sier Astrid Alvim som nå har lansert oppropet ”Gi stemme til annerledesbarna”.

 

Flere aborter

I løpet av tre år er antall aborter på grunn av Downs syndrom blitt tredoblet i Norge, melder NRK. Nå får gravide fra 38 år tilbud om en enkel blodprøve som sammen med ultralyd kan påvise Downs syndrom.

Initiativtaker til oppropet, Astrid Alvim, har selv hatt en datter med Downs syndrom som døde for tre år siden. Nå reagerer hun kraftig på den systematiske letingen etter barn som er annerledes.

 

– Jeg tar utgangspunkt i min egen erfaring som mor til et barn med Downs, og at hun var verdifull akkurat slik hun var skapt. Mange har gjerne familie og venner med et barn med en slik diagnose. Derfor vil jeg oppfordre dem til å bruke dette oppropet som en kanal til å gi uttrykk for sin støtte til annerledesbarna, sier Alvim til avisa Dagen Magazinet.

 

Stoppe loven

Alvim har ikke satt noe mål for antall underskrifter, men målsetningen er å endre loven slit at sorteringen av Downs-barn kan ta slutt.

– Jeg har ikke tatt dette initiativet for min datters skyld, men på grunn av de Downs-barna som venter på å få slippe til i verden, sier Alvim.

Oppropet som nå er lansert gir en konkret mulighet til å reise seg og tale annerledesbarnas sak.

– Det er særdeles viktig at vi alle ser vårt ansvar i denne saken fordi mange av annerledesbarna selv ikke har muligheten til å kjempe for sin egen sak og sitt eget verd, sier Alvim i en pressemelding.

– Å få et barn med Downs syndrom er ingen katastrofe. Norge bør bestrebe seg på å være et annerledesland, der annerledesbarn blir tatt vare på og verdsatt
 
Oppropet ”Gi stemme til annerledesbarna” kan støttes ved å gå inn på opprop.no 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Mens studentene på Bildøy Bibelskole er på tur, benytter fire mannfolk anledningen til å jobbe dugnad på skolen.

Resultatet av aksjon for å få økte inntekter viser at det er behov en slik innsats, mener arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF.

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Copyright © Sambåndet 2018