Sambåndet

Onsdag 26. april 2017
RSS

OF er nedlagt

 JA ELLER NEI: Deltakerne på årsmøtet i Organisasjonenes Fellesråd stemte for å legge ned rådet. Til venstre siste formann for rådet, Erling Ekroll. (FOTO:EIVIND HAUGLID, KPK) Av Torbjørn Greipsland, KPK Flere begrunnelser ble gitt for nedleggelse: Det funker ikke, rådet har utspilt sin rolle, det er nok av andre samlingspunkter for generalsekretærer og styreledere. Men for […]

Av admin. Publisert 11. januar 2008.
  
JA ELLER NEI: Deltakerne på årsmøtet i Organisasjonenes Fellesråd stemte for å legge ned rådet. Til venstre siste formann for rådet, Erling Ekroll. (FOTO:EIVIND HAUGLID, KPK)

Av Torbjørn Greipsland, KPK

Flere begrunnelser ble gitt for nedleggelse: Det funker ikke, rådet har utspilt sin rolle, det er nok av andre samlingspunkter for generalsekretærer og styreledere.

Men for flere av organisasjonene, Normisjon, Søndagsskoleforbundet, Indremisjonsforbundet og Samemisjonen,
var også teologisk uenighet en grunn til nedleggelse etter at Norges KFUK-KFUM har sagt ja til homofilt samliv. 
– Man kan ha fellesskap over teologiske skillelinjer, men det er vanskelig å legge opp en strategi når man er så uenige, ble det sagt.

Lei for vedtaket
– Jeg er lei meg for vedtaket og begrunnelsen som noen gir, sier styreleder i Norges KFUK-KFUM, Ingeborg Kvammen, til KPK. Hennes organisasjon var den eneste som stemte mot nedleggelse. Hun mener OF ut fra sine vedtekter godt kunne ha fortsatt som et samtale- og diskusjonsforum.

De åtte organisasjonene Misjonsselskapet, Israelsmisjonen, Indremisjonsforbundet,  Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, Norges Samemisjon, Norsk Søndagsskoleforbund og Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet, stemte for nedleggelse. Den indre sjømannsmisjon var ikke til stede på årsmøtet.

Uformelle samlinger
Selv om det allerede er en rekke samlingssteder for lederne i de kristne organisasjonene, understreket flere behovet for å samles uformelt for å prate
sammen og bli kjent med hverandre. Generalsekretærene i seks av OF-organisasjonene har i flere år møtt til slike samvær sammen med generalsekretæren i Misjonssambandet. Det er mulig at dette fellesskapet vil bli utvidet med styreledere.

Sjømannskirken har ellers antydet at organisasjonenes ledere kan møtes i tilknytning til Kirkemøtet, noe som noen av deltakere støttet, andre ikke. Årsmøtet vedtok at OFs pengebeholdning skal gis til Kristelig Pressekontor (KPK), som ble opprettet etter vedtak på det andre Geilo-møtet i 1914. 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Til høsten starter to kretser i Indremisjonsforbundet med konfirmantundervisning – Indremisjonssamskipnaden og ImF Rogaland.

Frikstad bedehus er i gang med å utvide, mens Molde bedehus planlegger utbygging.

Byråkrater og politikere går nå langt i å mistenkeliggjøre virksomheten til kristne organisasjoner.

Copyright © Sambåndet 2017