Sambåndet

Fredag 23. mars 2018
RSS

OF er nedlagt

 JA ELLER NEI: Deltakerne på årsmøtet i Organisasjonenes Fellesråd stemte for å legge ned rådet. Til venstre siste formann for rådet, Erling Ekroll. (FOTO:EIVIND HAUGLID, KPK) Av Torbjørn Greipsland, KPK Flere begrunnelser ble gitt for nedleggelse: Det funker ikke, rådet har utspilt sin rolle, det er nok av andre samlingspunkter for generalsekretærer og styreledere. Men for […]

Av admin. Publisert 11. januar 2008.
  
JA ELLER NEI: Deltakerne på årsmøtet i Organisasjonenes Fellesråd stemte for å legge ned rådet. Til venstre siste formann for rådet, Erling Ekroll. (FOTO:EIVIND HAUGLID, KPK)

Av Torbjørn Greipsland, KPK

Flere begrunnelser ble gitt for nedleggelse: Det funker ikke, rådet har utspilt sin rolle, det er nok av andre samlingspunkter for generalsekretærer og styreledere.

Men for flere av organisasjonene, Normisjon, Søndagsskoleforbundet, Indremisjonsforbundet og Samemisjonen,
var også teologisk uenighet en grunn til nedleggelse etter at Norges KFUK-KFUM har sagt ja til homofilt samliv. 
– Man kan ha fellesskap over teologiske skillelinjer, men det er vanskelig å legge opp en strategi når man er så uenige, ble det sagt.

Lei for vedtaket
– Jeg er lei meg for vedtaket og begrunnelsen som noen gir, sier styreleder i Norges KFUK-KFUM, Ingeborg Kvammen, til KPK. Hennes organisasjon var den eneste som stemte mot nedleggelse. Hun mener OF ut fra sine vedtekter godt kunne ha fortsatt som et samtale- og diskusjonsforum.

De åtte organisasjonene Misjonsselskapet, Israelsmisjonen, Indremisjonsforbundet,  Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, Norges Samemisjon, Norsk Søndagsskoleforbund og Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet, stemte for nedleggelse. Den indre sjømannsmisjon var ikke til stede på årsmøtet.

Uformelle samlinger
Selv om det allerede er en rekke samlingssteder for lederne i de kristne organisasjonene, understreket flere behovet for å samles uformelt for å prate
sammen og bli kjent med hverandre. Generalsekretærene i seks av OF-organisasjonene har i flere år møtt til slike samvær sammen med generalsekretæren i Misjonssambandet. Det er mulig at dette fellesskapet vil bli utvidet med styreledere.

Sjømannskirken har ellers antydet at organisasjonenes ledere kan møtes i tilknytning til Kirkemøtet, noe som noen av deltakere støttet, andre ikke. Årsmøtet vedtok at OFs pengebeholdning skal gis til Kristelig Pressekontor (KPK), som ble opprettet etter vedtak på det andre Geilo-møtet i 1914. 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Mens studentene på Bildøy Bibelskole er på tur, benytter fire mannfolk anledningen til å jobbe dugnad på skolen.

Resultatet av aksjon for å få økte inntekter viser at det er behov en slik innsats, mener arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF.

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Copyright © Sambåndet 2018