Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Leirklumpens verdi

             STUDIETUR:Pedagogisk leder Oddhild Skjong og styrer Kari Lise Nordstrand kom fra Daggry Barnehage i Ålesund for å delta på konferansen. (FOTO: VILHELM VIKSØY) Av Vilhelm Viksøy Det sier Oddhild Skjong, pedagogisk leder ved Daggry Barnehage i Ålesund. Sammen med styrer Kari Lise Nordstrand og to andre ansatte, har hun […]

Av admin. Publisert 5. mars 2008.

   

 

 

 

 

 

STUDIETUR:Pedagogisk leder Oddhild Skjong og styrer Kari Lise Nordstrand kom fra Daggry Barnehage i Ålesund for å delta på konferansen. (FOTO: VILHELM VIKSØY)

Av Vilhelm Viksøy

Det sier Oddhild Skjong, pedagogisk leder ved Daggry Barnehage i Ålesund. Sammen med styrer Kari Lise Nordstrand og to andre ansatte, har hun dratt fra Ålesund til Bergen for å delta på konferansen En leirklump i våre hender? – om barn og påvirkning, med medarbeidere og ansatte i barnehager, menigheter og organisasjoner som målgruppe.

Prioritert påfyll
De tilreisende fra Ålesund er svært fornøyd med utbyttet for turen til Bergen.
– Ja, det er en imponerende tverrfaglig bredde i foredragene og seminarene, sier Skjong fornøyd.

For ledelsen i Daggry Barnehage er det viktig at personalet får faglige innspill gjennom året. Derfor forsøker de å få med seg konferanser og fagdager som denne. Arrangementet i Bergen var et samarbeid mellom Bjørgvin Bispedømme, IKO, Norsk Lærer-akademi og Indremisjonsforbundet. For deltakerne fra Daggry Barnehage var det viktig at konferansen hadde et kristent fokus, men også viktig at ImF var arrangør.

– Som styrere i kristne barnehager har vi ofte følt oss midt i mellom kommunen og eierorganisasjonen. Når ImF setter fokus på barnehager på denne måten, får vi mer å støtte oss på, og vi kan samtidig få en kvalitetsheving i forhold til det kristne innholdet og verdiene i barnehagen. Jeg tror barna trenger dette mer enn noe annet nå i en utrygg verden. Det er et veldig viktig arbeid ImF gjør overfor de kristne barnehagene med slike arrangement, som vi absolutt bør støtte opp om, sier styrer Kari Lise Nordstrand.

Påvirkning
Hovedforedragene under konferansen var professor ved NHH Magne Supphellen og Eli Rygg som for mange er kjent fra BarneTV. Supphellen sitt tema handlet om Barn og reklame. Ved hjelp av flere amerikanske undersøkelser og ulike påvirkningsteorier, underviste han om reklamens påvirkning for de ulike aldersgruppene og gav tilhørerne en hjelp og et rammeverk til å forstå hvordan de ulike aldersgruppene vil bli påvirket.

– En leirklump i våre hender, er tema i dag. Ja, de er lette å forme og de er påvirkbare. Det store spørsmålet er om de påvirkes i våre hender. Tar ikke vi ansvar er det andre som former dem, utfordret Supphellen.

Eli Rygg hadde tema Retten til å være meg og gjennom flere personlige historier fra eget liv og sin tid med barne- og ungdomsarbeid, inspirerte hun deltakerne til å løsrive seg fra sammenligningstyranniet og våge å se verdien i hvert enkelt barn.
– Dere kan utgjøre den lille forskjellen i barnas liv som får livet til å snu når noe har gått på skeive, oppmuntret Rygg.

Rekorddeltakelse
Årets konferanse satte ny rekord med nesten 200 deltakere og Barne- og familiekonsulent i ImF, Lisbeth Hjortland, var godt fornøyd etterpå.
– Ja, jeg er veldig fornøyd både med antall deltakere, responsen vi har fått og med gjennomføringen av selve konferansen. Det var deltakere fra hele spekteret, både fra barnehager, kretsansatte og ledere i lokalt barnearbeid, sier Hjortland. 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017