Sambåndet

Lørdag 24. juni 2017
RSS

Flere tusen demonstrerte mot kjønnsnøytral ekteskapslov

 MARSJ PÅ KARL JOHAN: Demonstrasjonstoget passerer Stortinget.(FOTO: OLE ANDREAS HUSØY/KPK)   Av Ole Andreas Husøy, KPK Arrangementet startet på Universitetsplassen. Deretter marsjerte deltakerne nedover Karl Johan. Ved Stortinget stoppet toget, og her overleverte Øivind Benestad drøyt 45 000 underskrifter mot regjeringens ekteskapslovforslag til lederen i Stortingets familie- og kulturkomité, May-Helen Molvær Grimstad (KrF). Under taktfaste […]

Av admin. Publisert 12. april 2008.
  
MARSJ PÅ KARL JOHAN: Demonstrasjonstoget passerer Stortinget.
(FOTO: OLE ANDREAS HUSØY/KPK)

 

Av Ole Andreas Husøy, KPK

Arrangementet startet på Universitetsplassen. Deretter marsjerte deltakerne nedover Karl Johan. Ved Stortinget stoppet toget, og her overleverte Øivind Benestad drøyt 45 000 underskrifter mot regjeringens ekteskapslovforslag til lederen i Stortingets familie- og kulturkomité, May-Helen Molvær Grimstad (KrF).

Under taktfaste rop ”Ja til ekteskapet mellom mann og kvinne” marsjerte man videre til Youngstorget, der det var en rekke appeller.
May-Helen Molvær Grimstad sa at ekteskapet mellom mann og kvinne har dype røtter over hele verden, uavhengig av religion. Hun påpekte at regjeringens forslag til ny ekteskapslov er en samlivsreform som bryter med dette og kritiserte regjeringen for dårlig saksforberedelse. Hun oppfordret stortingsrepresentanter fra alle partier til å lytte til folket og stemme mot regjeringens forslag og for at ekteskapet mellom mann og kvinne fortsatt skal ha en særstilling i lovgivningen.

Biskop Per Lønning gikk for tredje gang i sitt 80-årige liv i demonstrasjonstog i Oslo sentrum. Første gang var mot Sovjetunionens innmarsj i Tsjekkoslovakia, andre gang var mot selvbestemt abort. Lønning kritiserte i sin appell Aftenpostens holdning i saken, og for å ha nektet et innlegg fra Lønning om ekteskapsloven plass i avisen.
Filosof og forfatter Nina Karin Monsen sa at forslaget til ny ekteskapslov vil medføre mer kaos, mer urettferdighet, mer ulikhet og mindre anstendighet, og karakteriserte det valget regjeringen har gjort for et antiverdivalg.

Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen (Frp) sa at det per i dag ser mørkt ut når det gjelder mulighetene til å vinne fram for dem som vil beholde dagens ekteskapslovgivning. – Men vi gir ikke opp før siste slag har stått i Stortinget, lovet han. Han mente også at saken burde utsettes slik at folket fikk mulighet til å si sin mening om lovforslaget ved neste stortingsvalg.

Det var ellers appeller ved tidligere mangeårig medlem i Norges Kommunistiske Parti, Ole Langeland, Maria Fongen fra Oslo katolske bispedømme, Rolf Kjøde fra Normisjon og Lars Østnor fra Menighetsfakultetet. Det var også appeller fra svenske og danske representanter og fra Morten Dahle Andersen og Jan Harsem som er sentrale i Nordisk nettverk for ekteskapet.

En gruppe blitzere prøvde å forstyrre arrangementet både på Universitetsplassen og på Youngstorget med taktfaste slagord og buing. Politiet måtte holde dem på avstand, og også fjerne demonstranter som stilte seg opp foran scenen og forstyrret arrangementet.
– Vi har i dag opplevd det historiske i at Blitz har demonstrert på vegne av regjeringen, kommenterte Jan Harsem ved avslutningen av arrangementet.
Ifølge politiets tellinger skal rundt 3000 ha deltatt i demonstrasjonstoget. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017