Sambåndet

Lørdag 24. juni 2017
RSS

Sluttar som generalsekretær

 TAKKAR AV: Etter 12 år som generalsekretær gir Karl Johan Hallaråker seg etter GF neste sommar. (FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV) Av Vilhelm Viksøy Avskjeden frå generalstolen har i følgje Hallaråker vore nøye planlagt lenge, og det er ikkje noko dramatisk som gjer at den kjem nett nå. – Etter 26 år på Bildøy, først som bibelskulerektor for å […]

Av admin. Publisert 5. mai 2008.
  
TAKKAR AV: Etter 12 år som generalsekretær gir Karl Johan Hallaråker seg etter GF neste sommar.
(FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Vilhelm Viksøy

Avskjeden frå generalstolen har i følgje Hallaråker vore nøye planlagt lenge, og det er ikkje noko dramatisk som gjer at den kjem nett nå.
– Etter 26 år på Bildøy, først som bibelskulerektor for å byggja opp den nye skulen, og så generalsekretær frå sommaren 1996, synest eg dette er klokt og fornuftig, seier han. Nå ser han fram til å fullføra denne delen av tenesta med GF i Molde 23.-27. juli 2009.

– Inga overrasking
Forbundsstyret i ImF vart orientert om avgjerda på sitt møte denne helga, men meldinga kom ikkje som noko stor overrasking på forbundsstyreleiar Erik Furnes.
– Han har hatt ei enorm tenestetid i ImF, først som rektor og deretter som generalsekretær. Det er forståeleg at han ynskjer å dra inn årene og bruka dei siste åra før pensjonsalderen til å gjera noko anna, seier Furnes som samstundes er glad for at Hallaråker har signalisert at han ynskjer å halda fram i ImF sjølv om han sluttar som generalsekretær.
– Vi ynskjer å leggja til rette for ei spesialstilling som ikkje vil vera direkte knytt opp til administrasjonen på Bildøy. Men korleis me skal sy ei slik stilling, skal me koma tilbake til etterkvart, seier Furnes.

Utfordrande jobb
Arbeidet med å finna ein ny generalsekretær skal leias av varaformann Magne Havaas og styremedlemene Knut Sørheim og Arne Lindekleiv. Det vert eit utfordrande arbeid, trur Furnes.
– I ein liten administrasjon som vår, er det mange funksjonar som tradisjonelt ligg i generalsekretærstillinga. Heldigvis har me over eit år til det arbeidet. I dette arbeidet blir det og viktig å lytta etter signal frå kretsar og lokalforsamlingar om korleis dei ynskjer me skal fylla generalsekretærfunksjonen.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017