Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

Ny konfirmant-trend?

 STÅR FOR PRESTEN: Asgeir Helland har valgt å konfirmere seg på bedehuset. Foreldrene Olav og Ingrid Helland er misfornøyd med opplegget i sin lokale menighet. FOTO: INGJERD VÅGE Av Ingjerd Våge Dette er en økning på over 100 prosent fra i fjor. Konfirmantene er fordelt på tre bedehus og holder til i Sunnmørskirka, Fredheim Arena […]

Av admin. Publisert 23. mai 2008.
  
STÅR FOR PRESTEN: Asgeir Helland har valgt å konfirmere seg på bedehuset. Foreldrene Olav og Ingrid Helland er misfornøyd med opplegget i sin lokale menighet. FOTO: INGJERD VÅGE

Av Ingjerd Våge

Dette er en økning på over 100 prosent fra i fjor. Konfirmantene er fordelt på tre bedehus og holder til i Sunnmørskirka, Fredheim Arena i Sandnes og Betlehem, Bergens Indremisjon. Betlehem trekker flest konfirmanter, også ungdommer som ikke er tilknyttet forsamlingen, velger å konfirmere seg her.

Misfornøyd med kirken
Familien Helland fra Åsane utenfor Bergen har valgt å konfirmere sine barn i Betlehem. De er ikke medlemmer av Bergens Indremisjon.
– Da vår eldste sønn skulle konfirmere seg for to år siden, var han innmeldt som konfirmant i Kirken. Men da vi var på informasjonsmøte der, forstod vi at konfirmantopplegget ikke var slik vi hadde tenkt, forteller Ingrid Helland som er mor i familien.

Foreldrene ble meget overrasket av opplegget som ble fremlagt. De mener det ble mer vektlagt at konfirmantene skulle ha det gøy, enn hva de skulle lære.
– I løpet av hele informasjons-møtet ble ikke Gud eller Jesus nevnt en gang, sier Ingrid.
De forteller at alle konfirmantene blant annet skulle dra bort en helgetur for å bli kjent, og på denne turen ville det også bli arrangert et obligatorisk diskotek.
– Våre unger har ikke fått lov til å gå på diskotek tidligere, så dette fikk begeret til å flyte over, sier Olav Helland.

Ingrid legger til at hun synes det er dumt hvis konfirmanttiden blir en innføring i diskoteklivet i Åsane. De lette derfor etter et annet alternativ, og valget falt på Betlehem. I år følger yngstesønn Asgeir, i storebror sine fotspor. Asgeir har også valgt å konfirmere seg på bedehuset.
– Jeg valgte å konfirmere meg i Betlehem fordi broren min gjorde det for to år siden, sier Asgeir.

Litt nervøs
Han er godt fornøyd med opplegget i Betlehem og synes ikke det gjør noe at guttene i klassen konfirmerer seg et annet sted. Han fikk faktisk med seg en kamerat som også ville «stå for presten» på bedehuset.

Til vanlig er Asgeir med i ungdomsarbeidet på Kyrkjekrinsen bedehus, men nå får han kun være med der annenhver gang fordi dette krasjer med tidspunktet for konfirmantundervisningen.
– I begynnelsen hadde vi noen tanker om at fredagskveldene på bedehuset her hjemme kunne bli brukt inn i konfirmantundervisningen. Men dette gikk ikke siden fredagene i Betlehem er obligatorisk. Nå tenker vi ikke på det, sier Olav.
– Vi ser at Asgeir trives og har det kjempe kjekt, forteller Ingrid.

– Hvordan tror du konfirmasjonsdagen blir?
Jeg gruer meg litt til selve dagen, jeg har nemlig sceneskrekk, sier Asgeir som skal spille trommer i et konfirmantband. De skal opptre i Betlehem på den store dagen.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018