Sambåndet

Søndag 30. april 2017
RSS

– Beste Sommerstevnet noen sinne

    BARN OG UNGE: Barnefamiliene strømmet i hopetall til Sommerstevnet 08 i Lyngdal. Bildet er fra familiemøtet med illusjonisten Ruben Gaszki. FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Med maks sommervær, masse barn og ungdommer, stor bredde i programmet og endelig et komplett stevneanlegg, var det mange glade ansikter å se siste dagen under Sommerstevnet […]

Av admin. Publisert 27. juli 2008.
     
BARN OG UNGE: Barnefamiliene strømmet i hopetall til Sommerstevnet 08 i Lyngdal. Bildet er fra familiemøtet med illusjonisten Ruben Gaszki.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Med maks sommervær, masse barn og ungdommer, stor bredde i programmet og endelig et komplett stevneanlegg, var det mange glade ansikter å se siste dagen under Sommerstevnet 2008.

Selv ikke en nokså dramatisk nedgang i antall besøkende på kveldsmøtene fredag og lørdag legger demper på godfølelsen hos formann i forbundsstyret Erik Furnes:

– Det tar jeg med stor ro. Målet i år var ikke fullt hus på alle møter, men å få dradd med barnefamiliene. Det har vi klart. Disse er fremtiden, og dette lover godt for indremisjonsarbeidet. Dessuten viste besøkstallene samlet sett økning fra 2006, om man legger sammen alle møtene, sier Furnes.

Tidligere år, da Sommerstevnet ble arrangert i Lyngdalshallen som ligger langs veien ved E39, kom opp mot 1500 mennesker på stormøtene fredag og lørdag kveld. I år ble stevnet for første gang gjennomført i egen storhall inne på området til skolen KVS-Lyngdal. Møtet som trakk flest, ble kveldsmøtet lørdag, med 1070 deltakere.

Færre fastboende
– Vi har lykkes dårligere i å trekke lokale folk fra Lyngdal og omkringliggende kommuner. Arrangementet har kanskje kunnet bli oppfattet som mer lukket nå som nesten alle aktivitetene har skjedd inne på skoleområdet og på Lyngdal Bibelcamp sitt område. Selvsagt kan vi diskutere om dette er heldig, men vi har samtidig fått et mye mer komplett stevne, sier Erik Furnes og legger til at dette også har vist seg i form av økning i antall deltakere på enkelte møter.

Antall deltakere på bibeltimer og særlig ettermiddagsmøter viste en markant økning fra forrige stevne i 2006. Også kollektinntektene gikk betydelig opp, og endte på kr 262.000 – 62.000 mer enn i 2006. Leder for programkomiteen, Kenneth Foss, er godt fornøyd:

– Jeg kjenner en sterk glede. Vi har hatt det fantastisk. Jeg føler vi har levert skikkelig kvalitet. Bredden i programmet – med alt fra Espen Ottosen til illusjonisten Ruben Gaszki – gjør dette til det beste Sommerstevnet Indremisjonsforbundet har levert, sier Foss.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Nyleg var det avsluttande finalar i Salomokonkurransen i Bergen. Møre barne- og ungdomsskule vann klassen for 5.–7. trinn, medan NLM Namsos stakk av med sigeren for 8.–10. klasse.

Organisasjonen legger rollen som vaktbikkje på hyllen og vil jobbe for større enhet i kristent mediearbeid.

Både statsminister Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide mener momsregelverket for frivillige virksomheter må utvikles og bedres, men mener det er vanskelig å sette grensene.

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Copyright © Sambåndet 2017