Sambåndet

Søndag 30. april 2017
RSS

Millioner av muslimer blir kristne

 FØRSTEHÅNDS KONTAKT: Leder for Kristent Arbeid Blant Arabere, Paul Johansen, har nær kontakt med mange av de muslimer som har blitt kristne. (FOTO: TROND FILBERG/KPK)   Av Torbjørn Greipsland Paul Johansen er daglig leder i Kristent Arbeid Blant Arabere (KABA). Han har jevnlig god kontakt med  kristne arabere i disse landene, ved besøk og gjennom Internett. […]

Av admin. Publisert 15. september 2008.
  
FØRSTEHÅNDS KONTAKT: Leder for Kristent Arbeid Blant Arabere, Paul Johansen, har nær kontakt med mange av de muslimer som har blitt kristne.
(FOTO: TROND FILBERG/KPK)

 

Av Torbjørn Greipsland

Paul Johansen er daglig leder i Kristent Arbeid Blant Arabere (KABA). Han har jevnlig god kontakt med  kristne arabere i disse landene, ved besøk og gjennom Internett. Han er ikke i tvil om at det er en enorm vekkelse som pågår.
 Han forteller at mange muslimer opplever at de får se Jesus.
– Han åpenbarer seg for dem i stua, viser seg som en venn, og det ender med at de tar imot han som sin frelser, forteller Johansen.
 Det er både kristne radiosendinger og TV-program så vel som internett som har medvirket til at så mange muslimer har fått høre evangeliet.

Åpner øynene
– Vil tilgang til Internett øke denne vekkelsen?
– Ganske klart.  Å ha tilgang til internett er ikke lenger noe for bare få i disse landene, de fleste har det nå. Og det er med å  åpne opp for ny informasjon så vel som kontakt med andre via de chatte-muligheter som finnes.
 En fortalte meg at han søkte etter et kristent program. Og det første han fikk opp, var ett fra KABA, forteller Johansen. At myndighetene prøver å overvåke kontakten på internett, er sikkert, men man klarer stort sett å finne løsninger så man ikke blir oppdaget.

Farlig
– Samles de kristne til møter?
– Mange gjør det, men det må skje i hemmelighet. Og det er ganske klart at det er en stor risiko og en fare å bli en kristen i muslimske land. En fra Nord-Afrika fortalte meg at han var blitt kledd naken og hengt opp i taket i beina og så ble han torturert.
–  Det koster å følge Jesus, sier Paul Johansen.
Selv er Johansen tidligere muslim fra Egypt, men da med et annet navn. Han bodde der som kristen i syv år og fikk føle hvor vanskelig det var. Han mistet studieplass, mistet kontakt med venner og familie og ble gjort arveløs. Nå har han i flere år vært sterkt engasjert i arbeidet for å bringe evangeliet til araberne.

Bønn avgjørende
Johansen vil understreker en avgjørende faktor i den vekkelse som nå finner sted.
– I  fastemåneden ramadan i 1979 begynte en stor bønnekampanje for muslimene, slik det også nå bes spesielt for muslimene denne måneden. Vi er ikke i tvil om at det er forbønnen for muslimene som er  hemmeligheten bak denne vekkelsen, sier leder i KABA, Paul Johansen. Også i ramadan i år er det spesiell forbønn verden over for muslimene. KPK.

1 kommentar »

  • 1

    Jens Barnett

    17. juni, 2016, kl. 14:30

    Bli med millioner av kristne over hele verden som ber for muslimer i fastemåneden Ramadan hvert år! Se http://www.30dagersbonn.no for mer info. og for å laste ned guiden bønneguiden.

    Svar

Skriv en kommentar

Nyleg var det avsluttande finalar i Salomokonkurransen i Bergen. Møre barne- og ungdomsskule vann klassen for 5.–7. trinn, medan NLM Namsos stakk av med sigeren for 8.–10. klasse.

Organisasjonen legger rollen som vaktbikkje på hyllen og vil jobbe for større enhet i kristent mediearbeid.

Både statsminister Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide mener momsregelverket for frivillige virksomheter må utvikles og bedres, men mener det er vanskelig å sette grensene.

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Copyright © Sambåndet 2017