Sambåndet

Tirsdag 21. november 2017
RSS

– Divisi har vekt gudstrua hjå mange

 GODLYD: Gamledirigent Harald Myklebust hadde ikkje mista gneisten.(FOTO: Øystein Lid) Av Øystein Lid I løpet av den innhaldsfylte kvelden song divisi seg gjennom 25 år med korhistorie. Kvelden vart innleidd med korets eineståande versjon av Halleluja-koret frå Händels «Messias». Deretter  «Utvald i Kristus» med gamledirrigenten Harald Myklebust til moderne gospeltonar i «I Will Go in […]

Av admin. Publisert 22. september 2008.
jubileumskonsert i b... 
GODLYD: Gamledirigent Harald Myklebust hadde ikkje mista gneisten.(FOTO: Øystein Lid)

Av Øystein Lid

I løpet av den innhaldsfylte kvelden song divisi seg gjennom 25 år med korhistorie. Kvelden vart innleidd med korets eineståande versjon av Halleluja-koret frå Händels «Messias». Deretter  «Utvald i Kristus» med gamledirrigenten Harald Myklebust til moderne gospeltonar i «I Will Go in Jesus Name» ved dagens dirrigent Jostein Myklebust. Kvelden vart avslutta med at koret spreidde seg ut over hallen, og song godnattsongen «I Frid» for dei om lag 300 frammøtte.

Guds hand
– Divisi har vore Guds utstrakte hand gjennom songen. Dei har hjulpe oss til å setja ord på glede og sorg, men også sådd Guds ord slik at gudstrua har vorte vekt hjå mange, sa Helge Gudmundsen, programvert for Nrks «Salmer til alle tider».
– Tenk om denne kvelden kunne bli meir enn berre mimring, men at Gud kunne koma inn i oss, og på nytt tenna trua i hjarto våre, sa Gudmundsen.

Av spesielt inviterte gjester var også Halldis Reigstad. Ho antyda at divisi hadde spelt ein avgjerande rolle for at ho vart kjent tidleg i karriera som tekstforfattar.
– Divisi betyr mykje for meg. Eg trur dei var ein plogspiss som Gud sende. Dei tok tak i mine tekstar då eg var i byrjinga av karriera som tekstforfattar. Det er eit kvalitetskor, og bringer det største av alt; tekstar som er tydelege på Guds leiing og kall, sa diktaren.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Trosforsvarer Stefan Gustavsson mener det er mulig å endre det grenseløse og nytelsesorienterte synet på seksualitet som har har utviklet seg i Skandinanvia.

Indremisjonsforbundet (ImF) ønsker å styrke organisasjonens identitet.

Det har vært hektiske dager for arrangements- og markedsansvarlig Kenneth i Indremisjonsforbundet (ImF) like før ImFs lederkonferansen starter.

Atle Våge har brukt det siste året til å drive bruktbutikk.

Nå gledet Tordis Langlo seg til å høre sønnen. – Vi regner med det blir oppbyggende og bibelsk.

Copyright © Sambåndet 2017