Sambåndet

Søndag 25. juni 2017
RSS

– Divisi har vekt gudstrua hjå mange

 GODLYD: Gamledirigent Harald Myklebust hadde ikkje mista gneisten.(FOTO: Øystein Lid) Av Øystein Lid I løpet av den innhaldsfylte kvelden song divisi seg gjennom 25 år med korhistorie. Kvelden vart innleidd med korets eineståande versjon av Halleluja-koret frå Händels «Messias». Deretter  «Utvald i Kristus» med gamledirrigenten Harald Myklebust til moderne gospeltonar i «I Will Go in […]

Av admin. Publisert 22. september 2008.
jubileumskonsert i b... 
GODLYD: Gamledirigent Harald Myklebust hadde ikkje mista gneisten.(FOTO: Øystein Lid)

Av Øystein Lid

I løpet av den innhaldsfylte kvelden song divisi seg gjennom 25 år med korhistorie. Kvelden vart innleidd med korets eineståande versjon av Halleluja-koret frå Händels «Messias». Deretter  «Utvald i Kristus» med gamledirrigenten Harald Myklebust til moderne gospeltonar i «I Will Go in Jesus Name» ved dagens dirrigent Jostein Myklebust. Kvelden vart avslutta med at koret spreidde seg ut over hallen, og song godnattsongen «I Frid» for dei om lag 300 frammøtte.

Guds hand
– Divisi har vore Guds utstrakte hand gjennom songen. Dei har hjulpe oss til å setja ord på glede og sorg, men også sådd Guds ord slik at gudstrua har vorte vekt hjå mange, sa Helge Gudmundsen, programvert for Nrks «Salmer til alle tider».
– Tenk om denne kvelden kunne bli meir enn berre mimring, men at Gud kunne koma inn i oss, og på nytt tenna trua i hjarto våre, sa Gudmundsen.

Av spesielt inviterte gjester var også Halldis Reigstad. Ho antyda at divisi hadde spelt ein avgjerande rolle for at ho vart kjent tidleg i karriera som tekstforfattar.
– Divisi betyr mykje for meg. Eg trur dei var ein plogspiss som Gud sende. Dei tok tak i mine tekstar då eg var i byrjinga av karriera som tekstforfattar. Det er eit kvalitetskor, og bringer det største av alt; tekstar som er tydelege på Guds leiing og kall, sa diktaren.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017