Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Bedehus-Norges første singeltreff

 DEN RETTE?: Samnanger Indremisjon arrangerer SK22+ som er et singeltreff for kristne, første helga i desember. (FOTO: SHUTTERSTOCK/ILLUSTRASJON)   Av Øystein Lid Arrangementet, som har fått navnet SK22+, er et helt originalt konsept fra Samnanger Indremisjon. Lederen for arrangementet heter Siri Hitland og kan fortelle at dette møter et behov hos stadig flere single kristne. Kall […]

Av admin. Publisert 10. november 2008.
Illustrasjonsbilde... 
DEN RETTE?: Samnanger Indremisjon arrangerer SK22+ som er et singeltreff for kristne, første helga i desember. (FOTO: SHUTTERSTOCK/ILLUSTRASJON)

 

Av Øystein Lid

Arrangementet, som har fått navnet SK22+, er et helt originalt konsept fra Samnanger Indremisjon. Lederen for arrangementet heter Siri Hitland og kan fortelle at dette møter et behov hos stadig flere single kristne.

Kall fra Gud.
– Jeg har inntrykk av at det er flere single kristne nå enn før, og at mange venter lenger med å gifte seg. Vi vil ha flere kristne ungdommer til å stifte familier. Det er et kall fra Gud, sier Hitland til Sambåndet. 6. og 7. desember vil derfor Samnanger Indremisjon samle rundt 60 single i Sætervika ungdomssenter til sosial helg med «teambuilding», festmiddag, bibel, musikk og overnatting.

– Teambuildingen tror jeg blir kjempebra! Og festkvelden inneholder en del innslag som ikke kan offentliggjøres, men som bare må oppleves, sier Hitland. Hun understreker at de som er modige og melder seg på, viser ærlighet og vilje. For mange er det store problemet å finne «den rette», og dette er også valgt som tema for helga.

Den rette?
Fins det en enkelt person som er «den rette»?
– Neppe, men det er ikke en sjelden oppfatning. Mange har et bilde av hvordan den rette for dem er. Dette kan hindre dem i å bli kjent med en som kunne blitt «den rette». De av oss som er så heldig å ha funnet den rette, kan vel kjenne seg igjen i at ektefellen ikke stemte helt overens med den på forhånd tenkte «rette», mener Hitland.

Hvorfor har det oppstått et behov for slike singeltreff, tror du?
– Behovet for at mennesker skal treffes har alltid vært til stede. De fleste kristne ønsker å finne seg en kristen ektefelle, men ikke alle har flust å velge mellom der de bor. Slik kan SK22+ skape kontakt mellom kristne som ønsker å finne seg noen.

Medias feil.
Hitland mener videre at samlivssynet som blir fremstilt i media er med på å motvirke et kristent perspektiv på ekteskapet. En del har derfor urealistiske forventninger til samlivet. For andre kan det en trang omgangskrets være et hovedproblem. 
– I noen tilfeller tror jeg folks omgangskrets er med og begrenser. Den åpner ikke alltid for romantiske relasjoner. Eller kanskje relasjonene er for overflatiske, slik at samtale om dette blir forhindret? lurer Hitland. Påmeldingsfristen til SK22+ er førstkommende lørdag, 15. november. For mer informasjon om SK22+ gå til www.fordeg.com

Sætervika ungdomssenter
SÆTERVIKA UNGDOMSSENTER: Ved den idylliske Samnangerfjorden ligg Sætervika Ungdomssenter, der SK22+ finn stad i desember.
(FOTO: NLM)

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017