Sambåndet

Tirsdag 25. april 2017
RSS

Magne Havaas ny ImF-topp

   FORMANNSBYTTE: Magne Havaas overtar for Erik Furnes (i bakgrunnen) som formann i Indremisjonsforbundet fra mandag 24. november.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. Danielsen Indremisjonsforbundets mangeårige styreleder, Erik Furnes, går av. Grunnen er at han overtar som generalsekretær i samme organisasjon i august neste år. – I og med at det nå er klart at […]

Av admin. Publisert 23. november 2008.

 

  
FORMANNSBYTTE: Magne Havaas overtar for Erik Furnes (i bakgrunnen) som formann i Indremisjonsforbundet fra mandag 24. november.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

Indremisjonsforbundets mangeårige styreleder, Erik Furnes, går av. Grunnen er at han overtar som generalsekretær i samme organisasjon i august neste år.

– I og med at det nå er klart at jeg skal tiltre den nye stillingen, ønsker vi ikke at det skal stilles spørsmålstegn ved forholdet mellom styrets funksjon og administrasjonens funksjon. Det er for eksempel en bedre løsning at Magne Havaas holder formannens tale under GF i Molde. Jeg kommer for øvrig til å møte i styret fram til sommeren, men kun med talerett.

Magne Havaas, som hittil har vært nestfomann, rykket automatisk opp til formannsplass under styremøtet som fant sted under ImFs rådsmøte i helgen.

– Jeg var selv ikke tilstede under styremøtet, og ble ganske overrasket da jeg ble gratulert som ny formann i det jeg ankom rådsmøtet, sier Havaas.

Magne Havaas er for veteran å regne i Forbundsstyret med hele 13 års fartstid, dels som styremedlem og dels som nestformann. Havaas sin periode går frem til sommeren. Da skal Forbundsstyret og formannen velges på nytt.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Til høsten starter to kretser i Indremisjonsforbundet med konfirmantundervisning – Indremisjonssamskipnaden og ImF Rogaland.

Frikstad bedehus er i gang med å utvide, mens Molde bedehus planlegger utbygging.

Byråkrater og politikere går nå langt i å mistenkeliggjøre virksomheten til kristne organisasjoner.

Fire kretser i Indremisjonsforbundet (ImF) leter etter ny leder. En løsning kan være sammenslåing av kretser til regioner, sier formann i ImF-styret, Odd Asbjørn Nybø.

Copyright © Sambåndet 2017