Sambåndet

Søndag 22. oktober 2017
RSS

Ingen kvinner ble valgt

 SVÆRT SKUFFET: Gudrun Longva var den av kvinnene som kom nærmest fast plass. Tolv stemmer manglet. (FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Vilhelm Viksøy – Jeg er veldig skuffet. Det er lenge siden jeg har vært så skuffet som nå, sier Gudrun Longva, den av kandidatene som var nærmest å komme inn på fast plass. GF07 […]

Av admin. Publisert 24. juli 2009.
  
SVÆRT SKUFFET: Gudrun Longva var den av kvinnene som kom nærmest fast plass. Tolv stemmer manglet.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Vilhelm Viksøy

– Jeg er veldig skuffet. Det er lenge siden jeg har vært så skuffet som nå, sier Gudrun Longva, den av kandidatene som var nærmest å komme inn på fast plass.

GF07 i Stavanger var første gang det var mulig å velge inn kvinner til Forbundsstyret. Den gang manglet det én fattig stemme og Gudrun Longva var en av flere som var fortvilet over generalforsamlingens vilje til å ta på alvor det de selv hadde åpnet for.
– I Stavanger var jeg nok mer sint, nå er jeg bare lei meg for jeg var så sikker på at det i år skulle bli valgt inn en kvinne, sier Longva, som understreker at hun ikke hadde sterke personlige ambisjoner om å bli valgt for egen del, men et sterkt ønske om å få inn en kvinne generelt.

Før årets GF hadde valgkomiteen lagt alt til rette for forbundsstyrets første kvinne ved at alle regionene hadde en mann og en kvinne som valgbare kandidater. Likevel ble ingen kvinner valgt.

Etter valget i Stavanger erkjente mange i ettertid at de som ønsket seg kvinner i forbundsstyret, burde samlet seg om en av kvinnene som sin kvinne-representant. Under årets valg gikk derfor Longva selv fram og oppfordret forsamlingen til å samle seg om en av kvinnene, Marit Mulelid. I ettertid er hun redd for at det kan ha ødelagt mer enn det gjorde godt.
– Jeg ventet i det lengste siden jeg selv stod på valg, men da ingen andre tok ordet og oppfordret GF om å samle seg om en kvinne, gjorde jeg det. For meg var Marit med sin erfaring som varamann i denne perioden en soleklar kandidat, men jeg ser jo i ettertid at det kanskje var taktisk dumt siden hun stod som motkandidat til en dyktig kandidat som Atle Våge, sier Longva.

Valgresultatet ble:

Region Rogaland og ImF Sør
Reidar Røyland: 237
Aud Kindervåg Halsne: 64

Region Midthordland og Bergen
Atle Våge: 169
Marit Mulelid: 132

Region Nordhordland, og Sogn og Fjordane
Knut Sørheim: 263
Marit Eidsnes 38

Region Sunnmøre
Odd Asbjørn Nybø: 162
Gudrun Longva: 139

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF går fra å tilby økonomitjenester til andre, til selv å kjøpe økonomitjenester, inkludert økonomileder, fra Knif-regnskap.

Kretsleder i Sunnmøre Indremisjon, Johan Halsne, ønsker å forberede bedehuset på å kunne gjennomføre gravferd.

Opposisjonspartiene kom med knallhard kritikk mot regjeringens kuttforslag til folkehøgskolene.

I ettermiddag blir det demonstrasjon foran Stortinget mot regjeringens forslag i statsbudsjettet om millionkutt i bevilgningene til folkehøgskolene.

– Vi er med og utdanner for samfunnet og gir barn og unge et kompass – på alle plan i livet, sier rektor Jeanette Vesetvik.

Copyright © Sambåndet 2017