Sambåndet

Lørdag 24. juni 2017
RSS

– Fole kjekt!

 «KJØLE GLAD»: Arild Ove Halås er så langt fornøyd med ImFs generalforsamling i Molde.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. Danielsen – Dette er fole kjekt, sier romsdalingen Arild Ove Halås. Kretssekretæren i Nordmøre og Romsdal Indremisjon er leder for den lokale arrangementskomiteen for GF 2009 i Træffhallen i Molde. Åpningsmøtet under årets GF trakk […]

Av admin. Publisert 25. juli 2009.
  
«KJØLE GLAD»: Arild Ove Halås er så langt fornøyd med ImFs generalforsamling i Molde.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

– Dette er fole kjekt, sier romsdalingen Arild Ove Halås. Kretssekretæren i Nordmøre og Romsdal Indremisjon er leder for den lokale arrangementskomiteen for GF 2009 i Træffhallen i Molde.

Åpningsmøtet under årets GF trakk 750 deltakere, mot 680 i Stavanger. Også kveldsmøtet fredag ble «større» i Molde med 900 mennesker, mot 855 under GF for to år siden.

Stormøtet lørdag kveld kunne imidlertid ikke konkurrere med tilsvarende i 2007. Mens møtet i IMI-forum samlet 1500, godt hjulpet av «The Talley Trio» fra USA, sluttet 1080 opp om det som også ble avskjedsmøtet til generalsekretær Karl Johan Hallaråker i Træffhallen i rosebyen. Det er svært bra i Molde, mener Halås:

– Husk at vi er en liten by med et mye mindre folkerikt omland enn Stavanger, sier han.

Også kollekten har økt siden 2007. Misjonsfolket gav 40 000 kroner torsdagskvelden og drøyt 91 000 kroner fredagskvelden. Dette skyldes ikke bare flere deltakere, men også at gjennomsnittsgaven per giver har gått opp, opplyser en fornøyd økonomi- og administrasjonsleder i ImF, Haakon Georg Moe.

-I Stavanger lå tallene fra de samme møtene på henholdsvis 30 000 og 66 000 kroner. Folk har vært flinkere til å gi i Molde, så langt i stevnet, understreker Moe og legger til at man i Molde har måttet bruke to kortterminaler for å ta unna køen.

Lørdag kveld ble kollekten i Molde 104 000 kroner, mot 113 000 i Stavanger. Med drøyt 400 færre deltakere på lørdagsmøtet i Molde betyr dette at hver persons gave har økt betraktelig, finanskrise til tross.

GF pågår i Træffhallen frem til søndag.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017