Sambåndet

Mandag 23. juli 2018
RSS

– Fole kjekt!

 «KJØLE GLAD»: Arild Ove Halås er så langt fornøyd med ImFs generalforsamling i Molde.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. Danielsen – Dette er fole kjekt, sier romsdalingen Arild Ove Halås. Kretssekretæren i Nordmøre og Romsdal Indremisjon er leder for den lokale arrangementskomiteen for GF 2009 i Træffhallen i Molde. Åpningsmøtet under årets GF trakk […]

Av admin. Publisert 25. juli 2009.
  
«KJØLE GLAD»: Arild Ove Halås er så langt fornøyd med ImFs generalforsamling i Molde.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

– Dette er fole kjekt, sier romsdalingen Arild Ove Halås. Kretssekretæren i Nordmøre og Romsdal Indremisjon er leder for den lokale arrangementskomiteen for GF 2009 i Træffhallen i Molde.

Åpningsmøtet under årets GF trakk 750 deltakere, mot 680 i Stavanger. Også kveldsmøtet fredag ble «større» i Molde med 900 mennesker, mot 855 under GF for to år siden.

Stormøtet lørdag kveld kunne imidlertid ikke konkurrere med tilsvarende i 2007. Mens møtet i IMI-forum samlet 1500, godt hjulpet av «The Talley Trio» fra USA, sluttet 1080 opp om det som også ble avskjedsmøtet til generalsekretær Karl Johan Hallaråker i Træffhallen i rosebyen. Det er svært bra i Molde, mener Halås:

– Husk at vi er en liten by med et mye mindre folkerikt omland enn Stavanger, sier han.

Også kollekten har økt siden 2007. Misjonsfolket gav 40 000 kroner torsdagskvelden og drøyt 91 000 kroner fredagskvelden. Dette skyldes ikke bare flere deltakere, men også at gjennomsnittsgaven per giver har gått opp, opplyser en fornøyd økonomi- og administrasjonsleder i ImF, Haakon Georg Moe.

-I Stavanger lå tallene fra de samme møtene på henholdsvis 30 000 og 66 000 kroner. Folk har vært flinkere til å gi i Molde, så langt i stevnet, understreker Moe og legger til at man i Molde har måttet bruke to kortterminaler for å ta unna køen.

Lørdag kveld ble kollekten i Molde 104 000 kroner, mot 113 000 i Stavanger. Med drøyt 400 færre deltakere på lørdagsmøtet i Molde betyr dette at hver persons gave har økt betraktelig, finanskrise til tross.

GF pågår i Træffhallen frem til søndag.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Ambassadøren kom ikke, men Lyngdal Bibelcamp markerte likevel Israels 70-årsdag.

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2018