Sambåndet

Torsdag 18. januar 2018
RSS

– Fole kjekt!

 «KJØLE GLAD»: Arild Ove Halås er så langt fornøyd med ImFs generalforsamling i Molde.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. Danielsen – Dette er fole kjekt, sier romsdalingen Arild Ove Halås. Kretssekretæren i Nordmøre og Romsdal Indremisjon er leder for den lokale arrangementskomiteen for GF 2009 i Træffhallen i Molde. Åpningsmøtet under årets GF trakk […]

Av admin. Publisert 25. juli 2009.
  
«KJØLE GLAD»: Arild Ove Halås er så langt fornøyd med ImFs generalforsamling i Molde.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

– Dette er fole kjekt, sier romsdalingen Arild Ove Halås. Kretssekretæren i Nordmøre og Romsdal Indremisjon er leder for den lokale arrangementskomiteen for GF 2009 i Træffhallen i Molde.

Åpningsmøtet under årets GF trakk 750 deltakere, mot 680 i Stavanger. Også kveldsmøtet fredag ble «større» i Molde med 900 mennesker, mot 855 under GF for to år siden.

Stormøtet lørdag kveld kunne imidlertid ikke konkurrere med tilsvarende i 2007. Mens møtet i IMI-forum samlet 1500, godt hjulpet av «The Talley Trio» fra USA, sluttet 1080 opp om det som også ble avskjedsmøtet til generalsekretær Karl Johan Hallaråker i Træffhallen i rosebyen. Det er svært bra i Molde, mener Halås:

– Husk at vi er en liten by med et mye mindre folkerikt omland enn Stavanger, sier han.

Også kollekten har økt siden 2007. Misjonsfolket gav 40 000 kroner torsdagskvelden og drøyt 91 000 kroner fredagskvelden. Dette skyldes ikke bare flere deltakere, men også at gjennomsnittsgaven per giver har gått opp, opplyser en fornøyd økonomi- og administrasjonsleder i ImF, Haakon Georg Moe.

-I Stavanger lå tallene fra de samme møtene på henholdsvis 30 000 og 66 000 kroner. Folk har vært flinkere til å gi i Molde, så langt i stevnet, understreker Moe og legger til at man i Molde har måttet bruke to kortterminaler for å ta unna køen.

Lørdag kveld ble kollekten i Molde 104 000 kroner, mot 113 000 i Stavanger. Med drøyt 400 færre deltakere på lørdagsmøtet i Molde betyr dette at hver persons gave har økt betraktelig, finanskrise til tross.

GF pågår i Træffhallen frem til søndag.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018