Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

Vil bevisstgjøre barneledere

GLEDER SEG: Barne- og familiekonsulent Ingrid Kvam Steinshamn er stolt av programmet på barnelederkonferansen. (FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Nils-Ove Støbakk – Det er jo Lisbeth Hjortland som har planlagt det meste, men jeg kjenner jeg er stolt av programmet og gleder meg til å gjennomføre det, sier barne- og familiekonsulent Ingrid Kvam Steinshamn. – […]

Av admin. Publisert 4. september 2009.
Ingrid Kvam Steinsha...
GLEDER SEG: Barne- og familiekonsulent Ingrid Kvam Steinshamn er stolt av programmet på barnelederkonferansen. (FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Nils-Ove Støbakk

– Det er jo Lisbeth Hjortland som har planlagt det meste, men jeg kjenner jeg er stolt av programmet og gleder meg til å gjennomføre det, sier barne- og familiekonsulent Ingrid Kvam Steinshamn.

– Hva er egentlig en «barnelederkonferanse»?

– Det ligger jo litt i navnet, da, ler Ingrid.

– Men vi tenker at dette skal være for alle som ønsker å være kristne barneledere, fra ving og yngreslag til barnekor og eventuelt andre ting.

Vågalt tema
Temaet for årets konferanse er «En hammer i Guds hånd».

– Det er tenkt kanskje litt mer vågalt enn bare hammer som et redskap. En barneleder kan forhåpentligvis bygge opp og hjelpe til med gode ting, men så har du også en makt og muligheten til å ødelegge ting, hvis du ikke helt hva du gjør, forklarer barne- og familiekonsulenten.

Noe av målet med helga er altså å gjøre deltakerne bevisste på positiv og negativ makt en har som barneleder.

– Men det blir mye fokus på tips til hvordan en kan gjøre ting også. Så det blir ikke bare fokus på maktrollen.

Utsatt påmelding
Edvard Thormodsæter skal ha to bibeltimer med overskriftene «Jeg og Jesus» og «Jesus og jeg», der noe av poenget blir at en må ha et nært forhold til jesus for å gjøre den jobben en skal gjøre. I tillegg blir det forskjellige verksteder, med alt fra presentasjon av søndagsskoleopplegg til drama og hobbyverksted.

I fjor var det i underkant av hundre deltakere på konferansen.

– Så håper jeg vi blir enda flere i år, sier Ingrid Kvam Steinshamn. Hun kan også opplyse om at påmeldingsfristen er utsatt fra 15. til 25. september.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018