Sambåndet

Lørdag 21. april 2018
RSS

– For tungvint i sentrum

ROLIG: Det har blitt stadig færre handlende i Bergen sentrum med årene. Det må Bok&Media Vestbok nå ta konsekvensene av. (FOTO: SAMBÅNDET ARKIV) Av Nils-Ove Støbakk – Grunnen til at vi reduserer butikken til bare én etasje, er at vi åpnet ny avdeling på Frekhaug 29. august. Og at sentrum er så rolig at vi var […]

Av admin. Publisert 10. september 2009.
 
ROLIG: Det har blitt stadig færre handlende i Bergen sentrum med årene. Det må Bok&Media Vestbok nå ta konsekvensene av. (FOTO: SAMBÅNDET ARKIV)

Av Nils-Ove Støbakk

– Grunnen til at vi reduserer butikken til bare én etasje, er at vi åpnet ny avdeling på Frekhaug 29. august. Og at sentrum er så rolig at vi var nødt til å ta noen grep, forklarer butikksjef Terje Stusdal.

Han drev tidligere Bok&Media i gågata i Bergen, men ble med til hjørnet av Vetrlidsallmenningen og Kong Oscars gate etter at Vestbok (tidligere Vestlandskes Bokhandel) i Bergen i 2006 inngikk partneravtale med Bok&Media-kjeden. Butikken i gågata ble lagt ned, de siste årene har Bok&Media Vestbok dermed vært den eneste forhandleren av kristen litteratur i Bergen sentrum.

Flere filialer
Stusdal mener dårlige parkeringsforhold i Bergen og stadig større kjøpesentre rundt byen gjør at det blir for tungvint for folk å reise inn til sentrum for å handle. Likevel ser han det som ganske uaktuelt å legge helt ned i det tradisjonsrike sentrumsbygget.

– Det skal nok veldig mye til for at vi flytter vekk fra denne adressen, men det kan hende at vi starter mindre filialer på sentrene.

Mest litteratur
Tidligere har Vestbok hatt bøker nede, musikk og kontorrekvisita oppe. Nå blir det litt mindre utvalg, siden alt skal være samlet i hovedetasjen. Men det skal fortsatt være rikelig med oppbyggende og undervisende bøker for både unge og gamle.

– Det er litteraturen som er desidert størst hos oss. I sentrum har vi over 70 prosent av omsetningen fra kristen litteratur, forteller butikksjefen

Ikke utleie
For de ansatte har omleggingen ført til at to personer har blitt overflyttet til Frekhaug, i tillegg er en i delt stilling mellom de to butikkene.

Andre etasje i Vetrlidsallmenningen 1 kommer til å stå tom inntil videre, det er ikke snakk om å leie ut arealet med det første.

– Så har vi muligheten til å åpne opp igjen etter hvert, om markedet skulle snu, sier Terje Stusdal.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På tre år har søkningen til misjonseide NLA Høgskolen i Samordna opptak økt med 100 prosent.

Styret for Indremisjonsforbundet sender sine gratulasjoner på Israels nasjonaldag, som i år også markerer 70-årsdagen for gjenopprettelsen av staten Israel.

Kristne friskoler har ubevisst bidratt til redusert kristendomskunnskap, mener professor Njål Skrunes ved NLA Høgskolen Bergen.

Open Air Campaigners savner at flere går sammen med dem om gateevangelisering.

Dugnadsinnsats tilsvarende tre og et halvt årsverk ligger bak helgens innvielse av nye Frikstad bedehus.

Copyright © Sambåndet 2018