Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

Ny rektor på Bildøy

 NY REKTOR: Roald Kvam blir rektor ved Bildøy Bibelskole 1.januar 2010. Han er i dag inspektør samme sted. (FOTO:BILDØY BIBELSKOLE)  Av Vilhelm Viksøy – For oss var det naturlig å se til skolens inspektør som har vært nest-ansvarlig over en lengre periode, sier generalsekretær Erik Furnes. Han har sammen med formann i skolestyret, Knut Sørheim, […]

Av admin. Publisert 14. oktober 2009.
  NY REKTOR: Roald Kvam blir rektor ved Bildøy Bibelskole 1.januar 2010. Han er i dag inspektør samme sted. (FOTO:BILDØY BIBELSKOLE) 

Av Vilhelm Viksøy

– For oss var det naturlig å se til skolens inspektør som har vært nest-ansvarlig over en lengre periode, sier generalsekretær Erik Furnes. Han har sammen med formann i skolestyret, Knut Sørheim, ledet arbeidet med ny rektor etter Arnfinn Norheim som har signalisert at han ønsker andre oppgaver.
– Roald har vært sentral i oppbyggingen av den nye profilen til skolen og har i tillegg sterke kvaliteter som forkynner. Vi har tenkt vidt og bredt, men han ble et svært naturlig valg for oss til slutt, sier Furnes.

Annerledes valg
Roald Kvam selv fikk luftet spørsmålet i starten av september. En måned senere fikk han kallsbrevet. Men det var ikke et opplagt svar å si ja.
– Jeg har hatt en lang og grundig prosess sammen med kona mi, Martha og eksterne veiledere. Vi bor i dag på Frekhaug, 4,5 mil unna, og skal fortsette å bo her, Martha er selv rektor i en barneskole og vi har fire gutter fra fire til tolv år. Dette gir oss en stram logistikk som skal gå i hop, samtidig som vi skal finne tid for hvile. Når styret nå utfordrer meg, velger de en annen modell for rektor enn det som har vært vanlig før, sier Roald Kvam, som går til oppgaven med trygghet og optimisme.

– Det er veldig lett å være rektor nå før jeg er rektor, sier Roald Kvam med et smil.
– Det som er greit er at jeg ikke har søkt på en stilling, men har blitt invitert inn i den, så andre får svare for om de mener jeg har de rette kvalitetene. Men jeg kjenner skolen og det gir meg en trygghet. Jeg vet hvem jeg skal jobbe med og hva vi vil med skolen. Jeg skal ikke finne opp noe nytt, men forsterke det vi allerede er i gang med.

Lederteam
Generalsekretær Erik Furnes er også trygg på at de har gjort et godt rektorvalg. Han unnderstreker samtidig at jobben nå blir å komplimentere ledelsen med ny inspektør når Kvam nå gir seg i den stillingen.
– Vi ønsker å bygge et lederteam ved skolen med Roald i spissen for den ledelsen som er der i dag i tillegg til en ny inspektør. Alt arbeid skal ikke ligge hos rektor. Vi skal ha et godt, moderne lederteam, sier Furnes.

Roald Kvam starter i stillingen som rektor 1. januar. Dagens rektor Arnfinn Norheim skal i vårsemesteret ha studiepermisjon i tillegg til å undervise noe på bibelfag. Fra neste høst går han etter planen over i andre oppgaver ved skolen.

Fakta Roald Kvam
• Født: 2.mars 1973
• Gift med Martha Helen
• Far til fire gutter, Jonas (12), Mathias (9), Jakob (7) og Tomas (4)
• Kommer fra Frekhaug der han også nå bor
• Tidligere har han blant annet vært lærer ved Bildøy fra 1997-2000, skoleprest ved Danielsen VGS 2001-02, pastor i Sule Frikirke fra 2002 og nå sist, lærer på Bildøy fra 2005.
• Han har hovedfag i kristendom fra NLA, med vekt på forholdet mellom dåpen og formaningene hos Paulus.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018