Sambåndet

Fredag 23. august 2019
RSS

UL med solid overskudd

  UNGDOMSFESTIVAL: 3.-7. august 2010 arrangeres UL i Kongeparken for tredje året på rad. (FOTO: NLM) Av Nils-Ove Støbakk I løpet av de siste årene har ImF blitt stadig mer engasjert i forbindelse med UL, Norsk Luthersk Misjonssambands tradisjonsrike ungdomsstevne. Årets arrangement hadde et driftsoverskudd på over 400.000 kroner, noe den daglige lederen i ImF-UNG lett […]

Av admin. Publisert 11. desember 2009.
 UL 2009...

UNGDOMSFESTIVAL: 3.-7. august 2010 arrangeres UL i Kongeparken for tredje året på rad. (FOTO: NLM)

Av Nils-Ove Støbakk

I løpet av de siste årene har ImF blitt stadig mer engasjert i forbindelse med UL, Norsk Luthersk Misjonssambands tradisjonsrike ungdomsstevne. Årets arrangement hadde et driftsoverskudd på over 400.000 kroner, noe den daglige lederen i ImF-UNG lett tar på seg æren for.

– Ja, det at ImF-UNG nå er med, betyr mest sannsynlig at det er flere fra vårt miljø som kommer på UL og bidrar økonomisk, sier Kenneth Foss med et lurt smil om munnen.

Trenger ledere
Selv om ikke den kommentaren var så veldig alvorlig ment, forteller Foss at han fikk inntrykk av at ImF-ungdommen var godt representert på UL 2009. Og forhåpentligvis blir det enda flere som finner veien til Kongeparken til sommeren.

– Det er mye som er klart allerede. Temaet neste år er «Nåde», Sverre Bø fra Fjellhaug skal ha bibeltimene. ImF er inne med Per Åge Berge og Karen Sofie Aasmyr som talere på hvert sitt kveldsmøte.

Foss mener at neste års stevne blir mye likt årets:

– Det er på samme plass, vi fortsetter med dagspass og alt det der, men det blir jo nye talere, seminarer og konserter. Så er det jo ikke alt som er ferdig planlagt ennå, så det kan jo vise seg utover våren at det blir litt nye satsinger. Men det får vi komme tilbake til.
 
Skal investere
Når det gjelder overskuddet fra UL 2009, kan Øystein Sunde Pedersen, leder for NLM Ung, fortelle at han personlig ikke får seg ekstra dyre julegaver i år.

– De pengene der skal komme UL-deltakerne til gode. Det betyr at vi bruker dem til å investere i diverse utstyr som vi trenger.

– Nå blir det tredje gangen på rad i Kongeparken – har dere funnet den perfekte plassen?

– Kongeparken har mange veldig gode fasiliteter. Det er sikkert ting som kunne vært bedre, men slik som vi ser det i dag er Kongeparken det mest ideelle stedet for å arrangere UL.

Godt samarbeid
– Du angrer ikke på at dere slapp til ImF, da? Er ikke det egentlig kjekkest å ha alle ungdommene for seg selv?

– Vi har en veldig god tone mellom NLM og ImF, det er ikke noe problem i det hele tatt. Målet for UL er at mennesker skal møte Jesus, det er det viktigste for oss, forsikrer Sunde Pedersen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Dei 27 deltakarane på Nordhordland Indremisjon sin fjellvandringsleir på Raknestunet fekk mange flotte opplevingar på Osterøy førre veke, fortel ein av deltakarane, Leikny Strømme Flathus, i denne luftige reportasjen.

Ny nordsamisk omsetjing av Bibelen får ringverknadar for alle delar av den samiske kulturen.

KVS-Lyngdal og Bildøy Bibelskole må «ut på bygda» for å få plass til alle elevene, og KVS-Bygland passerte 60 elever – med erfaringsbasert håp om flere.

KOMMENTAR Biskop Atle Sommerfeldt må lære seg forskjellen på å bli støtt og å bli utstøtt.

Muslimske og kristne minoritetsungdommar godtar at leiinga i religiøs samanheng er mannsdominert, sjølv om dei forventar likestilling heime og i offentlegheita elles.

Copyright © Sambåndet 2019