Sambåndet

Søndag 30. april 2017
RSS

160 til nyttår

 TROSSAMFUNN: 160 er innmeldt i ImF Trossamfunn ved årsskiftet. – Jeg hadde tippet 2-300 i forkant, sier Erik Furnes.(FOTO:FOTO: SAMBÅNDET ARKIV) Av Nils Ove Støbakk Ifølge generalsekretær Erik Furnes var det 160 innmeldte i ImF Trossamfunn ved årsskiftet, etter at det fra november ble mulig å melde seg inn i det nye trossamfunnet.– Jeg hadde […]

Av admin. Publisert 22. januar 2010.
  
TROSSAMFUNN: 160 er innmeldt i ImF Trossamfunn ved årsskiftet. – Jeg hadde tippet 2-300 i forkant, sier Erik Furnes.
(FOTO:FOTO: SAMBÅNDET ARKIV)

Av Nils Ove Støbakk

Ifølge generalsekretær Erik Furnes var det 160 innmeldte i ImF Trossamfunn ved årsskiftet, etter at det fra november ble mulig å melde seg inn i det nye trossamfunnet.
– Jeg hadde tippet 2-300 i forkant, medgir Furnes.

– Men jeg har snakket med flere på Sunnmøre som hadde tenkt å melde seg inn, men ikke hadde fått gjort det ennå, så jeg tror at tallet vil stige en del framover.

Utsettelse i NLM
Både Indremisjonsforbundet og Norsk Luthersk Misjonssamband tok opp temaet trossamfunn på sine generalforsamlinger sommeren 2009. Mens det ble overveldende flertall for blant indremisjonsfolket (230-23), bestemte NLM-generalforsamlingen seg for å utsette spørsmålet til 2012. Som en av følge av dette, har flere NLM-medlemmer gitt signal om de kan tenke seg å melde seg inn i ImF Trossamfunn – uten at Erik Furnes kan si hvor mange det er snakk om som faktisk har gjort dette.

– Det er mange navn i bunken som jeg ikke kjenner, så det er vanskelig å si. De siste 70-80 konvoluttene har jeg heller ikke fått anledning til å se. Men jeg har blitt kontaktet av noen NLM-ere som har spurt om det er greit at de melder seg inn, så derfor regner jeg med det er noen slike.

Saken fortsetter under bildet

 

Illustrasjonsfoto: Sambåndet

Kirkealternativ
Under Indremisjonsforbundets general-forsamling i slutten av juli, ble det vedtatt å opprette et kirke-rettslig tilbud til misjonsfolket. 24. september ble det derfor sendt inn «melding om registrering av trossamfunn» til fylkesmannen i Hordaland, 4. november var den offentlige godkjennelsen klar. Generalsekretæren fungerer som en forstander på landsbasis, i tillegg til regionale og lokale forstandere.

– ImF Trossamfunn er et tilbud til de som aktivt ønsker å melde seg inn i det. Et tilbud til de som av ulike årsaker er utmeldt eller har bestemt seg for å melde seg ut av kirken, forklarte Erik Furnes overfor Sambåndet i oktober.
Men vi endrer ikke karakter som organisasjon eller holdning til de bibeltro kreftene i den norske kirke som ønsker å stå på en hel Bibel. Vi vil fortsatt uttrykke vår støtte til de som ønsker å holde fram en bibeltro linje.

LES MER: info om ImF Trossamfunn

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Nyleg var det avsluttande finalar i Salomokonkurransen i Bergen. Møre barne- og ungdomsskule vann klassen for 5.–7. trinn, medan NLM Namsos stakk av med sigeren for 8.–10. klasse.

Organisasjonen legger rollen som vaktbikkje på hyllen og vil jobbe for større enhet i kristent mediearbeid.

Både statsminister Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide mener momsregelverket for frivillige virksomheter må utvikles og bedres, men mener det er vanskelig å sette grensene.

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Copyright © Sambåndet 2017