Sambåndet

Lørdag 17. mars 2018
RSS

Millionunderskudd i 2009

 STORE MINUSTALL: ImF går mot et underskudd på 1,4 millioner for 2009 (ILLUSTRASJON:SAMBÅNDET) Av Nils Ove Støbakk – Det er ikke alt som er endelig ført ennå, men det ser ut til at resultatet for 2009 blir omkring 1,4 millioner kroner i minus, forteller generalsekretær Erik Furnes i ImF. I utgangspunktet var det budsjettert med […]

Av admin. Publisert 22. januar 2010.
  
STORE MINUSTALL: ImF går mot et underskudd på 1,4 millioner for 2009 (ILLUSTRASJON:SAMBÅNDET)

Av Nils Ove Støbakk

– Det er ikke alt som er endelig ført ennå, men det ser ut til at resultatet for 2009 blir omkring 1,4 millioner kroner i minus, forteller generalsekretær Erik Furnes i ImF.

I utgangspunktet var det budsjettert med et ganske stort underskudd, dette økte etter hvert ganske kraftig på grunn av spesielt to store poster.

Nettsatsing
I 2009 ble det bestemt å satse på nettevangelisering, ImF er den største aktøren i samarbeidsprosjektet omGud.net.
– Vi opplevde det såpass utfordrende, som en kallssituasjon, at vi gikk inn i dette. Det er et prosjekt som vil fortsette, og som vi har et fullt ansvar økonomisk for å føre videre. Men bare på dette var det 620.000 kroner i utgifter i fjor, uten inntekter, forklarer Furnes.

Kostbart GF
I tillegg har det vist seg at det er dyrt å arrangere generalforsamling. Til tross for dyktige lokale arrangører ble sommerens arrangement i Molde en dyr investering for ImF, med 3-400.000 i direkte underskudd.
– Vi kan se tilbake på en veldig flott generalforsamling, men får det ikke til å bære seg økonomisk. Så det må vi se nærmere på, sier Furnes.
Likevel mener han at å ha arrangementet hvert tredje år, som blant annet NLM gjør, ikke er et aktuelt alternativ.
– Vi må heller se på hva som er en fornuftig ramme å legge rundt det.

Prioriterer forkynning
Som en konsekvens av den økonomiske situasjonen, har ImF sentralt foretatt nedbemanning av en stilling.
– Men vi har vernet om de forkynnende stillingene og har også i praksis økt det med en stilling i 2010. Det er et signal som jeg vil at misjonsfolket skal vite, at vi prioriterer det forkynnende arbeidet og forsøker å få gjort de administrative oppgavene vi har med den bemanningen som vi har, understreker generalsekretæren.

Samtidig vil han poengtere at fast givertjeneste har holdt seg oppe, i likhet med misjonstil-skuddene fra kretsene og andre gaver.
– Så vi har ikke panikk, selv om det smerter oss å levere slike resultat. Men vi driver forsvarlig og driver en offensiv misjon, selv om vi har fokus på å spare inn kost-nader der det kan gjøres. Målet er å bringe budsjettet i balanse i overskuelig framtid.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018