Sambåndet

Søndag 20. august 2017
RSS

Millionunderskudd i 2009

 STORE MINUSTALL: ImF går mot et underskudd på 1,4 millioner for 2009 (ILLUSTRASJON:SAMBÅNDET) Av Nils Ove Støbakk – Det er ikke alt som er endelig ført ennå, men det ser ut til at resultatet for 2009 blir omkring 1,4 millioner kroner i minus, forteller generalsekretær Erik Furnes i ImF. I utgangspunktet var det budsjettert med […]

Av admin. Publisert 22. januar 2010.
  
STORE MINUSTALL: ImF går mot et underskudd på 1,4 millioner for 2009 (ILLUSTRASJON:SAMBÅNDET)

Av Nils Ove Støbakk

– Det er ikke alt som er endelig ført ennå, men det ser ut til at resultatet for 2009 blir omkring 1,4 millioner kroner i minus, forteller generalsekretær Erik Furnes i ImF.

I utgangspunktet var det budsjettert med et ganske stort underskudd, dette økte etter hvert ganske kraftig på grunn av spesielt to store poster.

Nettsatsing
I 2009 ble det bestemt å satse på nettevangelisering, ImF er den største aktøren i samarbeidsprosjektet omGud.net.
– Vi opplevde det såpass utfordrende, som en kallssituasjon, at vi gikk inn i dette. Det er et prosjekt som vil fortsette, og som vi har et fullt ansvar økonomisk for å føre videre. Men bare på dette var det 620.000 kroner i utgifter i fjor, uten inntekter, forklarer Furnes.

Kostbart GF
I tillegg har det vist seg at det er dyrt å arrangere generalforsamling. Til tross for dyktige lokale arrangører ble sommerens arrangement i Molde en dyr investering for ImF, med 3-400.000 i direkte underskudd.
– Vi kan se tilbake på en veldig flott generalforsamling, men får det ikke til å bære seg økonomisk. Så det må vi se nærmere på, sier Furnes.
Likevel mener han at å ha arrangementet hvert tredje år, som blant annet NLM gjør, ikke er et aktuelt alternativ.
– Vi må heller se på hva som er en fornuftig ramme å legge rundt det.

Prioriterer forkynning
Som en konsekvens av den økonomiske situasjonen, har ImF sentralt foretatt nedbemanning av en stilling.
– Men vi har vernet om de forkynnende stillingene og har også i praksis økt det med en stilling i 2010. Det er et signal som jeg vil at misjonsfolket skal vite, at vi prioriterer det forkynnende arbeidet og forsøker å få gjort de administrative oppgavene vi har med den bemanningen som vi har, understreker generalsekretæren.

Samtidig vil han poengtere at fast givertjeneste har holdt seg oppe, i likhet med misjonstil-skuddene fra kretsene og andre gaver.
– Så vi har ikke panikk, selv om det smerter oss å levere slike resultat. Men vi driver forsvarlig og driver en offensiv misjon, selv om vi har fokus på å spare inn kost-nader der det kan gjøres. Målet er å bringe budsjettet i balanse i overskuelig framtid.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017