Sambåndet

Mandag 29. mai 2017
RSS

Rektor på talerstolen

 FRA TALERSTOLEN: Bård Hauge holder bibeltimene under Landseldrestevnet. Tema blir: Den gode stiiden. (FOTO:Johanna H.Almelid/DM) Av Nils-Ove Støbakk Programmet til Landseldrestevnet bruker vanligvis å være klart tidlig på året, men på grunn av endringer i ImF-staben har det tatt litt lenger tid i år.– Vi er litt seint ute og beklager det. Men vi kommer […]

Av admin. Publisert 21. april 2010.
  
FRA TALERSTOLEN: Bård Hauge holder bibeltimene under Landseldrestevnet. Tema blir: Den gode stiiden. (FOTO:Johanna H.Almelid/DM)

Av Nils-Ove Støbakk

Programmet til Landseldrestevnet bruker vanligvis å være klart tidlig på året, men på grunn av endringer i ImF-staben har det tatt litt lenger tid i år.
– Vi er litt seint ute og beklager det. Men vi kommer seint, men godt, understreker generalsekretær Erik Furnes.

Den gode strid.
Temaet for stevnet, som arrangeres 7.-11. juni, er «den gode strid». Dette er noe bibeltimeholder Bård Hauge gleder seg til å tale over.
– Jeg har ikke fått tenkt så nøye på det ennå, men vil nok trekke inn ting fra de tre pastoralbrevene; 1. og 2. Timoteusbrev og Titus-brevet. Litt om det å være kristen i verden og hva som er målet for kristenlivet. Det er jo på mange måter det målet som gjør at striden er god, for vi strider for å nå fram til et godt mål.

Japan-misjonær.
Etter til sammen 16 år som misjonær i Japan har Hauge siden 1996 vært ansatt ved Norsk Lærerakademi i Bergen, til høsten går han inn i en ny oppgave som rektor ved Danielsen videregående skole. Med andre ord er det stort sett ungdommer 55-åringen jobber med til vanlig, men Hauge liker å være allsidig.
– Jeg gleder meg til Landseldrestevnet, og er sikker på at jeg vil få god og verdifull respons på det som jeg legger fram.

Påmelding.
Blant lederne ellers finner vi velkjente navn som Erik Furnes, Audun Myksvoll, Sigmund Byrknes, Aud Karin Kjølvik og Anne Marie Hallaråker.
– Jeg gleder meg til å møte de eldre. Mange har stått med oss i et langt liv og er viktige for arbeidet vårt, sier Furnes til Sambåndet.
Han opplyser også om at det allerede har begynt å komme inn påmeldinger. Folk som vil bli med kan ta kontakt med ImF-kontoret så snart som mulig. De siste årene har det vært 70-80 deltakere på stevnet, så de som vil ha overnatting på internatet eller har særlige behov må være kjapt ute.

——————–

FAKTA: Landseldrestevnet
• Bildøy Bibelskole, 7.-11. juli
• Tema: Den gode striden
• Talere og ledere: Bård Hauge (bibeltimer) Erik Furnes, Audun Myksvoll, Sigmund Byrknes, Anne Marie og Karl Johan Hallaråker, m.fl.
• Påmelding: tlf:56314240, eller epost: imf@imf.no

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Dette er oppsiktsvekkjande og noko vi må forske meir på, seier forskar.

Det er flere reiseskildringer i Bibelen, og noen går faktisk over flere kapitler. Fascinerende lesning som gir oss et visst innblikk i hverdagen til Guds folk.

Etter å ha samarbeidet om felles søndagsmøter i cirka ti år går ImF og NLM på Vestnes et skritt lenger og danner en felles forsamling.

Han overtar lederstolen etter Arild Ove Halås som gir seg sommeren 2018.

Over ein periode på 20 år har har Magda Sæviks stiftelse fordelt over 13 millionar kroner på ulike lag og organisasjonar innom- og utanlands.

Copyright © Sambåndet 2017