Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

Gratis sommerjobb i nord

 (FOTO:stock_xchng) Av Vilhelm Viksøy På grunn av manglende ressurser, har det fysiske vedlikeholdet av leirstedet i Vestre Jakobselv blitt nedprioritert over lang tid. – Det går ikke i lengden, sier forkynner og tømrer, Roald Evensen. Nå vil han og andre gjøre noe med det og til sommeren reiser nevenyttige folk nordover for å gjøre en […]

Av admin. Publisert 26. mai 2010.

  
(FOTO:stock_xchng)

Av Vilhelm Viksøy

På grunn av manglende ressurser, har det fysiske vedlikeholdet av leirstedet i Vestre Jakobselv blitt nedprioritert over lang tid.
– Det går ikke i lengden, sier forkynner og tømrer, Roald Evensen. Nå vil han og andre gjøre noe med det og til sommeren reiser nevenyttige folk nordover for å gjøre en dugnadsinnsats.

– Vi har allerede noen som vil være med, men har bruk for langt flere, sier primus motor for sommerhjelp i nord.

– Mye jobb
Nye vindu er gitt som gave, nå trenger de å finne sin plass i huset. I tillegg skal det gjøres en del annen tømrerjobb og deler av tak-konstruksjonen skal byttes.
– Vi trenger folk som har litt peiling på snekring og vet hvordan de behandler en hammer, og som kan sette av minimum en uke, sier Evensen.

Dugnadsleder under arbeidet blir Magnar Ådlandsvik område-arbeider i Midthordland Indremisjon. Han blir i sving på tak og vegger hele juli måned.
– Jeg var oppe og inspiserte bygget før påske og ser at sommeren kan bli kort. Den måneden burde nok vært et år for det er mye å ta tak i, sier Ådlandsvik med et smil.

Fri reise
Sommerarbeidet på leirstedet, som også fungerer som forsamlingshus, starter i uke 26 og varer hele juli. Lønn i kroner og øre blir det lite av, men Evensen kan love gratis opphold, mat og fly.
– Hvis man da ikke ønsker å spandere reisen selv. Det er fullt lov, sier han, og oppfordrer de som har lyst å være med, til å ta kontakt.

– Ring meg på 951 21 905 eller send en epost til r.evensen@imf.no, så avtaler vi nærmere detaljer, sier Roald Evensen.

 
DUGNAD I NORD: Leirstedet i Vestre Jakobselv skal blant annet få nytt tak i sommer. Roald Evensen trenger folk til å svinge hammeren under midnattssolen. FOTO: EGILL J. DANIELSEN

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018