Sambåndet

Lørdag 22. juli 2017
RSS

Tøff start på regnskapsåret

 RØDE ØKONOMITALL: Tallene for første kvartal, viser underskudd på over en million.(FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV) Av Egill J. Danielsen – Dette er et svakt tall med tanke på at budsjettet er satt opp med det samme, minus 1,1 million for hele 2010. Det vil si at vi egentlig ikke kan tape en eneste krone til i år, sier […]

Av admin. Publisert 26. mai 2010.
  
RØDE ØKONOMITALL: Tallene for første kvartal, viser underskudd på over en million.(FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Egill J. Danielsen

– Dette er et svakt tall med tanke på at budsjettet er satt opp med det samme, minus 1,1 million for hele 2010. Det vil si at vi egentlig ikke kan tape en eneste krone til i år, sier økonomileder Edith Molland.
Hun legger til at situasjonen ikke er fullt så ille som tallene ser ut til. Slik er det ofte med regnskapstall, de kan brukes til både å svartmale og hvitmale situasjonen. For ImFs del er den ifølge Molland nå lett mørkgrå.

Periodisering
– Det første kvartalet er ofte det verste, fordi flere regninger som gjelder hele året forfaller til betaling i januar. For eksempel utgjør datalisenser et par hundre tusen kroner, og disse kommer oss til gode resten av året.
Molland forklarer at fenomenet kalles periodisering, eller det vil si, egentlig manglende periodisering i dette tilfellet.

– For å få det helt korrekte bildet burde slike utgifter vært brukket ned til måneds- eller kvartalsbeløp. Det samme gjelder en del inntekter som ImF har utestående, sier Molland og viser til nok et par hundre tusen i fakturaer som er på vei ut av huset i disse dager.
Dermed er det reelle underskuddet i første kvartal godt under millionen, og ikke fullt så svart – eller illrødt som det heter på regnskapsspråket – som det i første omgang ser ut til.

LES OGSÅ: Kostbar krestbladsatsing

Gavenedgang
Det som bekymrer økonomilederen er at tallene hittil i 2010 viser nedgang i gaver til de tradisjonelle gaveaksjonene til ImF. Dette er aksjoner som nyttårsgaven, vårgaven, sommergaven og flere.
– Nyttårsgaven endte på kr 88 000 mindre enn budsjettert. Vårgaven viser også en svak nedgang, ifølge Molland.
Hun er imidlertid raskt ute med å takke alle som gir til ImF, og understreker at det nytter:
– Vi har mange uunværlige og trofaste givere, og det dere bidrar med betyr svært mye!
– Dessuten skal det ikke mye til for å snu den negative trenden. Hvis mange nok gir bare litt ekstra vil det merkes. Undersøk om du fortsatt har våroffergiroen liggende, og bruk den. Alternativt kan du gi direkte til kontonummer 8220.02.80055, oppfordrer økonomilederen.

Saken fortsetter under bildet

 
GLAD FOR STØTTEN: – Vi har mange uunværlige og trofaste givere, og det disse bidrar med betyr svært mye, sier økonomileder Etith Molland, som likevel må konstatere en nedgang i gaveinntektene. FOTO: EGILL J. DANIELSEN

– Sparer der vi kan
Også generalsekretær Erik Furnes er optimist med tanke på at situasjonen skal bedre seg utover året.
– Vi tar nå grep for å spare der vi kan, uten at det skal gå ut over misjonsvirksomheten. Samtidig er vi fullstendig avhengig av våre støttespillere. Og våre gode og trofaste givere kan redde situasjonen, sier Furnes.
Han setter sin lit til at sommerens stevnevirksomhet og gaveaksjoner vil gjøre sitt til at bildet ser bedre ut når halvårsregnskapet skal gjøres opp i august-
september.

LES OGSÅ:

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Vi må enten bygge eller legge ned campingen etter hvert, sier ImF-leder Erik Furnes.

Dimitri Cubrevic var en av mange kristne ungdommer som forlot området i Latvia der KVS-Bygland er engasjert, på jakt etter et bedre liv. Men han valgte å vende tilbake.

Tarald Ueland er en veteran på Lyngdal Bibelcamp, og i år har han og kona Laila ansvar for programposten Kveldsåpent den første uka.

Ivar Stensland (27) skal jobbe med både forsamlingsarbeid og barne- og ungdomsarbeid og prøve å integrere begge deler.

Etter alt å dømme vil det komme krav om at avstanden mellom «spikerteltene» på campingplasser må økes, men det skjer tidligst fra nyttår.

Copyright © Sambåndet 2017