Sambåndet

Onsdag 20. september 2017
RSS

Vestbok på én etasje

 FØLGER TRENDEN: Vesttbok er en av mange butikker i Bergen sentrum som har måttet redusere virksomheten siste året. (FOTO:TORGEIR HAUGE) Av Egill J. Danielsen Vestbok har nå samlet hele butikken på gateplan. Andre etasje, som inneholdt gaveartikler, kontorrekvisita og musikk, er i ferd med å bygges om til kontorer for utleie. Butikken har også måttet […]

Av admin. Publisert 26. mai 2010.
  
FØLGER TRENDEN: Vesttbok er en av mange butikker i Bergen sentrum som har måttet redusere virksomheten siste året. (FOTO:TORGEIR HAUGE)

Av Egill J. Danielsen

Vestbok har nå samlet hele butikken på gateplan. Andre etasje, som inneholdt gaveartikler, kontorrekvisita og musikk, er i ferd med å bygges om til kontorer for utleie. Butikken har også måttet redusere fra seks årsverk til omkring to og en halv stilling.

– Omsetningen falt med 1,5 millioner kroner fra 2008 til 2009, opplyser daglig leder Terje Stusdal.Han mener finanskrisen er hovedårsaken til den brå og dramatiske svikten. I tillegg har folks handlevaner gått i retning av de store kjøpesentrene i bydelene.

– For å spissformulere litt: Byen er tom for folk. Dette er ikke et problem spesifikt for Vestbok. Det har vært mange ombygginger og opphørssalg i Bergen sentrum det siste året, understreker Stusdal.

Omsetning som før
For å kompensere for inntektsfallet har butikken måttet spare lønnsutgifter. Én etasje krever naturlig nok mindre betjening enn to. Den daglige lederen opplyser at Vestbok har kuttet helt ut kontorrekvisita, og delvis droppet typiske gaveartikler. Butikken består dermed hovedsakelig av – som før – bøker og kristen musikk.

Den «forminskede» butikken har vært i drift i en drøy måned, og Stusdal opplyser at omsetningen av cd-er er uendret og at salget av bøker har økt.
– Det betyr at omsetningen er på nesten samme nivå som tidligere, men med langt lavere lønnskostnader. Vi håper at dette skal være liv laga.

I den nå til overs andre etasje er snart alle kontorene ferdigstilt for utleie. Indremisjonshjemmet har allerede flyttet inn, og Norges Samemisjon er også snart på plass.

Butikk på Frekhaug
For en tid siden åpnet Vestbok filial på Frekhaug utenfor Bergen. Den går ifølge Stusdal rimelig bra.
– Avdeling Frekhaug bærer seg, og flere av våre tidligere ansatte i sentrum, har fått jobb i filialen, opplyser han.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Monica Pollestad er ny barnearbeider, og Per Åge Berge er ny forkynner i ImF Rogaland.

Hadde den tiltalte etter knivstikkingen på KVS-Bygland vært fire måneder eldre da ugjerningen skjedde, kunne han fått nesten dobbelt så lang straff.

Talar av dei mest kjende forkynnarane i Norge dei siste 50 åra blir no gjort tilgjengelege for alle.

Copyright © Sambåndet 2017