Sambåndet

Mandag 29. mai 2017
RSS

På oppløpet

PÅ VEI UT: Teamet 2009/10 før oppstart: bak f.v. ELisabeth Skapell, Rebakka Ulstein, Silje Leikvoll og Reidun Holme.FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV) Av Vilhelm Viksøy – Jeg har erfart mer av Gud og hvem han er og blitt mye mer avhengig av ham, sier Reidun Holme, en av team-jentene som nå er ferdig med sitt reiseår. Hun får støtte […]

Av admin. Publisert 15. juni 2010.

 
PÅ VEI UT: Teamet 2009/10 før oppstart: bak f.v. ELisabeth Skapell, Rebakka Ulstein, Silje Leikvoll og Reidun Holme.FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Vilhelm Viksøy

– Jeg har erfart mer av Gud og hvem han er og blitt mye mer avhengig av ham, sier Reidun Holme, en av team-jentene som nå er ferdig med sitt reiseår. Hun får støtte av Silje Leikvoll:
– Ja, jeg har fått et mye tettere forhold til ham, og så har jeg blitt mer glad i Bibelen og blitt avhengig av den, sier hun da Sambåndet møtte to av team-jentene til en liten oppsummering av skoleåret 2009-10.

Sammen med Rebekka Ulstein og Elisabeth Skapell har de bak seg ett år med mange skolebesøk og andre oppdrag, tett på hverandre i firer-banden. Til tross for at oppgavene og rollene til en viss grad var fordelt på forhånd, ble det rom for å prøve seg på nye områder – heldigvis.

– Jeg hadde aldri i livet trodd jeg skulle ha morgenandakt eller noe sånn for 2-300 folk, sier Silje. Men oppmuntret av de andre prøvde hun likevel, og opplevde det både meningsfullt og nyttig.
– Det har vært veldig kjekt å utvikle meg på det å kunne bruke Bibelen til å lage sånne korte, små andakter. Det har vært veldig givende, sier hun. Også Reidun opplevde noe av det samme.
– For eksempel, det å være forbeder så jeg på som noe skummelt som ikke var helt for meg. Men jeg opplevde det både spennende og givende og er noe jeg har gjort mye av. Jeg trodde heller ikke jeg skulle ha noen lange vitnesbyrd og andakter, men selv om det var nervøst, stammende og stotrende i starten, gav det mening å prøve seg.

saken fortsetter under bildet
 

PÅ VEI HJEM: Teamet 2009/10 etter endt innsats. F.v. Reidun Holme, Silje Leikvoll, Rebakka Ulstein og  Elisabeth Skapell. (FOTO:VILHELM VIKSØY)

Nå ser de tilbake på et år som har satt spor for livet, både åndelig og menneskelig som de bærer med seg med glede. Men noe skal det også bli godt å bli ferdig med.
– Jeg er nok litt mettet sosialt og kjenner meg ferdig med internatlivet for en stund, sier Reidun.
– Og så skal det bli godt å kunne bo mer enn to uker på ett sted og få litt privatliv igjen, sier Silje.

Les også: – Vi gleder oss

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Dette er oppsiktsvekkjande og noko vi må forske meir på, seier forskar.

Det er flere reiseskildringer i Bibelen, og noen går faktisk over flere kapitler. Fascinerende lesning som gir oss et visst innblikk i hverdagen til Guds folk.

Etter å ha samarbeidet om felles søndagsmøter i cirka ti år går ImF og NLM på Vestnes et skritt lenger og danner en felles forsamling.

Han overtar lederstolen etter Arild Ove Halås som gir seg sommeren 2018.

Over ein periode på 20 år har har Magda Sæviks stiftelse fordelt over 13 millionar kroner på ulike lag og organisasjonar innom- og utanlands.

Copyright © Sambåndet 2017