Marit og Irene til Hitra

Til daglig er huset fylt av misjonsarbeid, kafédrift og frivillighetssentral. Snart strømmer det også vekkelsestoner ut fra det nye Misjons- og nærmiljøsenteret på Hitra.

– Dette blir første lengre møteaksjonen i det nye bygget, så vi gleder oss veldig, sier Nils Johannes Vang, lokal kontaktperson for møteserien som starter torsdag 26. august. Fram til og med søndag 5. september blir det vekkelsesmøter hver kveld, med unntak av mandagen.

Talere på møtene blir sangevangelistene Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes. Duoen er ansatt i Indremisjonsforbundet og gleder seg til møteuken på Hitra.
– Jeg hadde ett møte her i fjor under en sang- og musikkturné i Trøndelag. Det var en nydelig plass, så det var veldig kjekt å se Hitra på reiseruten, sier Marit Stokken.

Lang tradisjon
Men selv om dette er den første evangeliske aksjonen i nybygget, har misjonsfolket på Hitra lang og god erfaring med slike aksjoner fra tidligere år.
– I 1998 hadde vi den første møteserien her på Hitra. Da opplevde vi at det brøt ut vekkelse og møteserien varte i 44 sammenhengende dager. Etter dette har vi hatt nye aksjoner med to- til treårs mellomrom. Vi har stor tro på denne møteformen her hos oss og har forhåpning om at det kan skje store ting igjen, sier Vang.

Forventning
Også Marit Stokken kjenner på forventning til dagene på Hitra.
– Det var godt å være her i fjor, og vi opplevde en kristenflokk som brant for Jesus. Det er alltid et godt utgangspunkt, sier hun. Nå har hun begynt å forberede møteuken på sin spesielle måte.
– Jeg pleier å be om å få møte Jesus sammen med folket på stedet jeg skal til – og med folket mener jeg både kristenfolket og nye vi kan nå med evangeliet, sier hun.

For alle
Nå håper de på god oppslutning rundt møtene, både fra folket på Hitra, men også fra naboøya Frøya og Snillfjord på fastlandet.
– Og dette blir møter for alle. Både store og små, unge og gamle, sier Marit Stokken.
– Når hele familien og alle generasjoner er samlet, trives vi best.
Den formelle arrangøren av møteserien er Hitra musikklag, som også blir sentrale på sang- og musikksiden. I tillegg blir det sang av Marit og Irene selv og andre lokale sangkrefter vil også delta. Møteserien vil også bli kringkastet på Budstikka radio som opptak påfølgende kveld.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.