Bildøy Bibelskole på Helgatun

Stor elevvekst

Bildøy Bibelskole – og de fleste andre bibel-skoler – har flere elever i år enn på lenge.

Over 900 elever begynte på bibelskole i høst. Det er en økning på rundt 50 fra året før. For ImFs egen Bildøy Bibelskole er økningen på to elever, fra allerede knallsterke 96 i fjor til 98 i år. Det gjør skolen til den nest største bibelskolen i Norge, målt i antall elever. Rektor Roald Kvam er fornøyd med rekrutteringen:

– Jo, vi har de siste årene dreid markedsføringen fra aviser og blader til mer fokus på internett og vår egen hjemmeside. Undersøkelser viser at vi rekrutterer mest elever ved å satse på nettet, og dessuten ved at tidligere elever er fornøyd og anbefaler skolen, sier Kvam.

Også nedgang
Det er tall DagenMagazinet har samlet inn, som viser at de fleste bibelskolene som er knyttet til Kristne Friskolers Forbund (KFF), har oppgang i år. Størst økning har Troens Bevis Bibel og Misjonsinstitutt i Oslo med en oppgang på 32, fra 49 i fjor til 81 i år.
Andre skoler som øker mye er ACTA Bibelskole i Stavanger (+17) og Bibelskolen i Grimstad (+14). Størst i antall elever er Oslo International Bible College på Lørenskog med 116 studenter (+21).

Ikke alle Bibelskoler har økt oppslutning dette året. Blant dem som går tilbake er Ansgar Bibelskole i Kristiansand (-25) fra 93 i fjor til 68 i år. Fjelltun Bibelskole i Stavanger har også nedgang; fra 33 til 18 elever.

Rekord i sikte
Om bibelskolene samler mange i år, er det små tall i forhold til folkehøgskolene. Nærmere 7000 elever har takket ja til et år på folkehøgskole, noe som tilsvarer 11 prosent av landets 19-åringer. Dermed er de aller fleste plassene på landets 78 folkehøgskoler fylt opp, melder Kristelig Pressekontor (KPK).

– Vi har sett en tendens til økende søkning til folkehøgskolene i flere år. Årets kull med 19-åringer er stort, så det kan være en forklaring på de høye søkertallene. Det er også flere fulle studiesteder, og når de ikke kommer inn på førstevalget sitt, kan det hende at elever søker seg til folkehøgskoler i stedet, sier Marit Asheim, informasjonskonsulent på Informasjonskontor for kristen folkehøgskole.

Asheim synes tallene er gledelige:
– Vi har sett en jevn fremgang. Folkehøgskoler blir mer og mer populært. Den beste reklamen er selvsagt fornøyde elever som anbefaler skolene, sier Asheim.

– Tidlig fullt
Ved Norges største folkehøgskole, Nordhordland Folkehøgskule, merker de godt årets pågang av elever.
– Søkningen har vært svært stor. Vi har dette året hatt mellom 600-700 søkere. I praksis var skol-en fylt opp til påske, sier inspektør Harald Wiig Andersen.

– Vi har 155 plasser på internatene, og alt er stappfullt for kommende skoleår, sier Wiig Andersen. Han legger til at idretts- og reiselinjer er spesielt populære.