Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS
Pit Stop Bergen 2010

Suksess med åpent Pit Stop

– Dette var veldig bra og jeg er godt fornøyd både med arrangementet og oppmøtet, sier Kenneth Foss, daglig leder i ImF-UNG.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 1. oktober 2010.
Pit Stop Bergen 2010

JUBELROP SKAL RUNGE: Lovsangen står alltid sentralt på Pit Stop. FOTO: priv

Fakta

Pit Stop 2010

  • Betlehem i Bergen
  • Tema: Fellesskap
  • Hovedtalere: Torgeir Nygård og Karen Sofie Aasmyr.
  • Deltakere: 300 på de meste besøkte møtene
  • Les mer: www.imf-ung.no/pitstop
Betlehem, stedet for årets Pit Stop i Bergen

Årets Pit Stop i Bergen gikk av stabelen 17.-19. september. Nytt av året var at forhåndspåmelding ikke lenger var nødvendig.
– Det var jo litt spennende på forhånd hvordan dette ville slå ut, men antall deltakere på møtene var minst like høyt som før, sier Kenneth Foss. Han anslår oppmøtet til 300 fredags kveld og 250 lørdags kveld. Dette er som tidligere år. Seminarøkten lørdag samlet i overkant av hundre deltakere, også det som normalt.

Grillfest
Det seminaret som samlet flest, var «Grill en kristen», der Edvard Thormodsæter og Erlend Hardang var grillsjefer. Mer enn seksti deltakere hadde møtt opp for å stille spørsmål til de to unge forkynnerne. Alkohol, det ondes problem og hva skjer med døde spedbarn, var blant nøttene de måtte knekke.

Tema for helga som helhet var «Fellesskap» og hovedtalere var Torgeir Nygård og Karen Sofie Aasmyr.
At alle samlingene nå er åpne for alle og påmeldingen er borte, er også en viss erkjennelse av at Pit Stop ikke har lykkes helt med hovedmålet sitt: å samle ledere, ikke bare deltakere.
– Vi har lykkes godt med å nå kristne ungdommer, men ikke like godt med å nå lederne. Dermed har nok Pit Stop blitt mer en happening enn et sted for lederutrusting, sier Foss, som ikke ser dette som noe stort problem.

Ny konferanse
– Det varmye arbeid knyttet til administrering av påmelding. Dette slipper vi nå. Det har også vært
vanskelig å kommunisere påmeldingen siden deler av Pit Stop alltid har vært åpent for alle. Nå kan vi konsentrere oss om å lage en spennende helg, og møte lederne på andre arenaer, som for eksempel den nye ungdomslederkonferansen vi planlegger 26.-27. mars, sier Kenneth Foss.

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017