Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Ønsker ikke svart

Kirkemøtet i Tønsberg sa nei til å innføre svart som en av de liturgiske farger i Den norske kirke.

Av KPK. Publisert 29. november 2010.

Kirken har i dag fire liturgiske farger, hvit, rød, grønn og fiolett – som varierer med kirkeåret. Kirkemøtet behandlet et forslag om å innføre svart som liturgisk farge en dag i året, nemlig på langfredag. Bruken av svart skulle etter forslaget være en alternativ mulighet – ved siden av at man fortsatt skulle kunne bruke fiolett denne dagen. Det ble argumentert med at den svarte fargen ville understreke langfredagens helt spesielle stilling i kirkeåret.  Flertallet mente imidlertid det var et for tynt grunnlag og for drastisk å innføre en ny liturgisk farge bare for én dag. Det ble også påpekt at en kristen gudstjeneste på langfredag aldri kan bli helt svart. – Kirken forkynner alltid et håp, sa Svein Malmbekk, en av delegatene på møtet. KPK

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017