Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

– Kristne i Europa må se alvoret

Europa er et av de største og mest strategiske nye misjonsfeltene, mener Stefan Gustavsson.

Av KPK. Publisert 29. november 2010.
Stefan Gustavsson

Stefan Gustavsson, foto:Jim Elfström/IKON

Han arbeider blant annet for den svenske lagsbevegelsen og er leder for studiesenteret Credoakademin i Sverige. Han er også lærer ved Mediehøgskolens kommunikasjons- og livssynslinje i Kristiansand. Han hadde et av seminarene på årets Frontline, en nasjonal misjonskonferanse for ungdom. Temaet var ”Vi må nå Europa”.

– Kirken vokser eksplosjonsaktig over hele verden, men ikke i Europa. Vårt kontinent beveger seg i motsatt retning, og kirken minsker dramatisk, sier Stefan Gustavsson til Norsk Luthersk Misjonssamband.

– Kristne i Europa må se alvoret i vår egen situasjon. Det gjelder jo ikke bare ungdommene, men alle kristne. Ungdommer er neste generasjons ledere, så det gjelder å utruste de til å fungere som ledere for Europa – det er jo ingen tilfeldighet at vi er her vi er. Gud har satt oss her akkurat nå, og han vil bruke oss.

Gustavsson har en utfordring til misjonsfolket:
– Våre misjonsorganisasjoner har vært engasjerte i Afrika i hundre år. Det er kanskje på tide å flytte fokuset til vår misjonsutfordring hjemme. I store deler av Afrika har vi en raskt voksende kirke, nå må vi være modige og se at Europa er et av de største og mest strategiske nye misjonsfeltene.

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018