Sambåndet

Lørdag 22. juli 2017
RSS

– Kristne i Europa må se alvoret

Europa er et av de største og mest strategiske nye misjonsfeltene, mener Stefan Gustavsson.

Av KPK. Publisert 29. november 2010.
Stefan Gustavsson

Stefan Gustavsson, foto:Jim Elfström/IKON

Han arbeider blant annet for den svenske lagsbevegelsen og er leder for studiesenteret Credoakademin i Sverige. Han er også lærer ved Mediehøgskolens kommunikasjons- og livssynslinje i Kristiansand. Han hadde et av seminarene på årets Frontline, en nasjonal misjonskonferanse for ungdom. Temaet var ”Vi må nå Europa”.

– Kirken vokser eksplosjonsaktig over hele verden, men ikke i Europa. Vårt kontinent beveger seg i motsatt retning, og kirken minsker dramatisk, sier Stefan Gustavsson til Norsk Luthersk Misjonssamband.

– Kristne i Europa må se alvoret i vår egen situasjon. Det gjelder jo ikke bare ungdommene, men alle kristne. Ungdommer er neste generasjons ledere, så det gjelder å utruste de til å fungere som ledere for Europa – det er jo ingen tilfeldighet at vi er her vi er. Gud har satt oss her akkurat nå, og han vil bruke oss.

Gustavsson har en utfordring til misjonsfolket:
– Våre misjonsorganisasjoner har vært engasjerte i Afrika i hundre år. Det er kanskje på tide å flytte fokuset til vår misjonsutfordring hjemme. I store deler av Afrika har vi en raskt voksende kirke, nå må vi være modige og se at Europa er et av de største og mest strategiske nye misjonsfeltene.

– Vi må enten bygge eller legge ned campingen etter hvert, sier ImF-leder Erik Furnes.

Dimitri Cubrevic var en av mange kristne ungdommer som forlot området i Latvia der KVS-Bygland er engasjert, på jakt etter et bedre liv. Men han valgte å vende tilbake.

Tarald Ueland er en veteran på Lyngdal Bibelcamp, og i år har han og kona Laila ansvar for programposten Kveldsåpent den første uka.

Ivar Stensland (27) skal jobbe med både forsamlingsarbeid og barne- og ungdomsarbeid og prøve å integrere begge deler.

Etter alt å dømme vil det komme krav om at avstanden mellom «spikerteltene» på campingplasser må økes, men det skjer tidligst fra nyttår.

Copyright © Sambåndet 2017