Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS
PØLSEFEST: Morten Johansen serverer gratis pølser på Sira In*puls. Det kan være slitsomt når køen er lang. FOTO: privat

Holder liv i Sira

De er 41 år og har 145 venner på Facebook. Det gir rom for en pølsefest.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 29. november 2010.

FREDAGSKLAR: Sira in*puls er naturlig treffsted en fredags-kveld for Andreas Ersdal (foran t.v), Dennis Osen (med mobil) og Morten Johansen (i bakgrunnen) FOTO: PRIVAT

Fakta

Sira in*puls

  • For ungdom i 8.klasse og oppover
  • Hver fredag, vekselvis møtekveld og bibelgruppe
  • arrangerer vollyballtreff onsdagskvelden
  • møter 80 % av ungdommene i bygda i mål-alderen i løpet av en uke
  • www.sirainpuls.no
Sira, mer enn et stopp på Jærbanen

– Det var veldig gøy. Det gjør seg med gratis pølser, sier Andreas Ersdal med et smil. 16-åringen har vært med på Sira in*puls siden han fikk lov å delta for tre år siden. I fjor var han også i styret, men i år ble det litt for travelt med jobb og skole i tillegg.

For ham er fredagskveldene på bedehuset en naturlig avslutning på uken.

Snaue 1000 mennesker bor i tettstedet i Flekkefjord kommune, helt vest i Vest-Agder. Like på grensen til Rogaland, 2 mil nord for selve Flekkefjord. Hver fredag og annenhver onsdag sørger Sira in*puls for at det skjer noe for ungdommer fra 8.klasse og oppover.
– Jeg tror nok at 80 prosent av de aktuelle ungdommene i bygda er innom oss i løpet av en uke, sier Thor Einar Skregelid. Han er en av voksenlederne på bedehuset.

Fredagen er høydepunktet.
– Da samles vi til møtekveld annenhver uke. Først er det andakt og undervisning. Så blir det mat, spill og leker etterpå, sier han.

Men synge gjør de ikke på Sira.
– Nei, jeg vet ikke hvorfor, men vi får det liksom ikke til. Vi har prøvd flere ganger å få til litt fellessang, men det fungerer liksom ikke, sier han og ler.

De andre fredagene er det bibelgrupper for de som ønsker. Da er det noen færre deltakere, men mange stiller også her. I tillegg arrangerer de vollyball-kveld om onsdagen.
– Da samler vi litt flere og får en god kontaktflate. Pluss at vi får til en liten andakt midt i kvelden, sier Thor Einar.

Sira in*puls er godt etablert som arbeid i bygden, og fungerer nærmest som en fritidsklubb for noen.
– Jeg opplever at mange er takknemlige for jobben vi gjør. Utenom fotball og musikk, så er det ikke så mange andre tilbud i bygda vår, sier han.

En av dem som er glade for in*puls er i alle fall Andreas.
– Ja, uten in*puls hadde vi ikke hatt så mye å gjøre på. Sira er jo ikke så stort, sier han, og tar et nytt tygg av gratis-pølsen.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Saken er hentet fra ImF-UNGs innstikk i siste nummer av Sambåndet. I postkassen denne uken.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018