Sambåndet

Torsdag 18. januar 2018
RSS

Bibelen til folket

– Huff, her var det mye mandags-fjes å se.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 30. november 2010.

Fakta

Bildoy.tv

  • drevet av Bildøy Bibelskole
  • Hvor: www.Bildoy.tv på internett.
  • Inneholder nyheter og glimt fra livet på Bildøy. Pluss undervisning og vitnesbyrd.
  • En web-plattform som også ImF og andre kan bruke for sin tv-formidling.
  • Har allerede hatt over 5000 besøk på nettsiden.

Rektor Roald Kvam er ikke mild i kantene når han skal evaluere sin egen innsats på den nye web-kanalen til Bildøy Bibelskole. Opptak av tre av hans undervisningstimer fra Matteus-evangeliet, er noe av det som er lagt ut på nettet nå i starten.

– Jeg må være litt mer frampå. Dette ble litt sirumpa. Men det er nyttig læring å se seg selv, sier
Roald Kvam.

Krevende
Et av klasserommene på skolen er bygget om slik at det med enkle grep kan gjøres opptak av undervisningen som blir gitt til studentene. En ny verden har åpnet seg, på mange måter.
– Vi har gitt oss selv en stor utfordring. Du vet, vi bibellærere er jo stolte bare vi greier å få en PowerPoint opp på veggen så vi har fått en bratt læringskurve, erkjenner Kvam.

Ikke all undervisning vil bli filmet. Studiokapasiteten gir ikke rom for det, pluss at noe undervisning fungerer bedre i beskytta rom framfor publisert på verdensveven. Men målet er å fore Bildoy.tv med regelmessig undervisning.
– Vi tror vi har noe å melde. Dette er et unikt tilbud til lag og foreninger, samt alle de som av ulike grunner ikke har mulighet til å sette av et år på bibelskole. Nå kan de få med seg undervisning fra oss i sitt eget hjem.

Eksisterende stoff
Foreløpig er undervisningsstoffet opptak av eksisterende stoff, for eksempel undervisningstimer for studentene eller andre arrangement på skolen.

– Mulighetene er enorme. Vi kan for eksempel gjøre opptak i andaktslære og er kvaliteten bra, så kan det publiseres på nettet. Vi kan gjøre opptak av huskonserter, onsdagsmøter, bibeltimer. Rett og slett spille på det vi uansett gjør, sier en engasjert rektor, som heller ikke ser bort i fra at det vil bli produsert egne serier mer tilpasset nett-tv.

Han håper også at Bildoy.tv kan bli en plattform for andre:
– Vi har et mål og ønske om å kunne betjene både Indremisjonsforbundet og andre. Vi har laget en teknisk plattform som kan brukes av andre som ønsker å publisere noe.

 Han tror også vegen til nett-tv vil være lett å finne for de fleste. Mange er på internett allerede, de andre kan finne vegen. Også de eldre.
– Få et barnebarn til å sette opp en maskin og koble deg på. Det er veldig mye godt stoff å hente fra nett-tv, og nå også fra Bildoy.tv

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018