Sambåndet

Søndag 30. april 2017
RSS

Ny generalsekretær i NMS

Jeffrey Huseby (52) blir ny generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS). Huseby er i dag prost i Søre Ryfylke.

Av KPK. Publisert 7. desember 2010.

Bildetekst: Jeffrey Huseby er ansatt som generalsekretær i NMS. Generalsekretærstillingen er en åremålsstilling på seks år, med mulighet for forlengelse på ytterligere seks år. Foto: NMS

– NMS er en spennende organisasjon med et oppdrag som ligger Guds hjerte nær; å nå nye mennesker med evangeliet, sier Huseby i en pressemelding fra NMS om ansettelsen. – Jeg ønsker å være en samlende skikkelse som bidrar til å videreutvikle organisasjonen slik at den kan møte utfordringene i en ny tid. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier han.

Huseby, som er oppvokst på Lista, har siden år 2002 vært prost i Søre Ryfylke prosti. Før det var han kapellan i samme område i to år. Fra 1996-2000 var han sjømannsprest/bestyrer ved sjømannskirken i Dubai. Etter fullført embetseksamen, var han feltprest og skoleungdomsprest i Laget. I tillegg har Huseby utdannelse innenfor Organisasjon og ledelse på BI og Universitetet i Stavanger.

Generalsekretærstillingen i NMS er i følge ansettelsesreglementet en åremålsstilling på seks år, med mulighet for forlengelse på ytterligere seks år. Vedtaket om å tilby Huseby stillingen ble gjort med 7 mot 5 stemmer.

– Avstemningsresultatet viser at der var to gode kandidater og at medlemmene i landsstyret har vært uenige om hvilke kvalifikasjoner man ville vektlegge. Jeg betrakter det som et sunnhetstegn for organisasjonen at man kan være uenige i sak og at der er åpenhet omkring dette, sier Huseby i en kommentar til avstemningsresultatet.

Huseby overtar etter som ny generalsekretær etter Kjetil Aano som sa opp sin stilling i august, etter å ha vært generalsekretær i over ti år. I statsråd den 5. november ble Aano utnevnt til prost i Tungenes prosti i Stavanger bispedømme.

Nyleg var det avsluttande finalar i Salomokonkurransen i Bergen. Møre barne- og ungdomsskule vann klassen for 5.–7. trinn, medan NLM Namsos stakk av med sigeren for 8.–10. klasse.

Organisasjonen legger rollen som vaktbikkje på hyllen og vil jobbe for større enhet i kristent mediearbeid.

Både statsminister Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Knut Arild Hareide mener momsregelverket for frivillige virksomheter må utvikles og bedres, men mener det er vanskelig å sette grensene.

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Langt færre ja-svar enn ventet, gjør at KVS-Bygland må kutte i fagtilbudet.

Copyright © Sambåndet 2017