Pit Stop Sunnmøre 2010

To nye PitStop

– Vi gleder oss veldig til å få PitStop på Stord, sier Marit Aadnanes i Indremisjonssamskipnaden.

PitStop-konseptet til ImF får betydelig økt utbredelse neste høst. Både på Nærbø bedehus på Jæren og på Leirvik bedehus på Stord vil fylles av ungdommer på jakt etter åndelig føde.

Barne- og undgdomssekretær i Indremisjonssamskipnaden, Marit Aadnanes forteller at de i høst hadde en mindre «prøvefestival » kalt Høstfestivalen. Den gikk såpass bra at de nå våger å gå enda bredere ut og satse på fullt PitStop-arrangement.

– Nå vil vi forsøke å få med ungdommer fra mange fl ere bygder enn bare her rundt Leirvik. Det var kjempekjekt at det ble suksess i høst og vi gleder oss veldig til neste festival, sier hun.

PitStop Stord blir arrangert i høstferien, fra torsdag 13. til lørdag 15. oktober

Vise fram ImF
Også Anne Berit Aarsland i ImF-Rogaland er glad for å kunne ønske velkommen til PitStop – her i Nærbø bedehus. Stevnet vil ha som mål å omfatte hele Jæren.
– Vi gleder oss kjempemye og er stolte over at ImF har et så bra konsept som PitStop. Vi håper at dette kan bli en sterk ressurs for ungdomsledere ute i bygdene her hos oss. Dessuten er det en god mulighet for å profilere ImF i Rogaland. Vi har ikke vondt av å øke organisasjonsbevisstheten litt, smiler Aarsland.

PitStop Jæren går av stabelen fredag til søndag 18.-20. november.

Ledertrening og mat
Ingen av de to nye PitStop-ene har så langt noe program klart. Men Aarsland kan røpe at Espen Ottosen fra NLM blir en av talerne under festivalen på Nærbø. Begge festivalene vil følge PitStop-konseptet med vekt på ledertrening av unge i kristent arbeid, og ha som mål å være en åndelig kraftstasjon. Det blir seminarlignende møter på formiddagstid og storsamlinger om kveldene.

De to nye festivalene er et samarbeid mellom den lokale kretsen, ungdomslaget på bedehuset og ImF sentralt.

Jobbet for dette
Også daglig leder i ImF-UNG, Kenneth Foss, er tilfreds med nyskapningene.
– Dette har vi jobbet lenge for. Etter at PitStop i Lyngdal ble nedlagt, har vi ønsket å få noe nytt på beina sør for Bergen. Men at det skulle bli to stykker, hadde vi nesten ikke våget å håpe på.

PitStop er et konsept med regionale ungdomsfestivaler utviklet av ImF og ment som et samarbeidsprosjekt med lokale arrangører. Og Foss understreket at det lokale eierskapet er viktig:
– De som er med skal kjenne at dette er deres eget, og ikke noe som kommer ferdig utviklet fra Bildøy, sier han.

Fra før arrangeres PitStop hver høst i Bergen og på Sunnmøre.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.