Sambåndet

Mandag 23. juli 2018
RSS
Preik.tv
STUDIOPREIK: Innspillingen av pilotepisodene til Preik.tv er gjort av produksjonsselskapet Apagon. På bildet: Marita Lisigurski. FOTO: Preik.tv

ImF-UNG lanserer Preik.tv

– Dette er en videoressurs med relevant og treffende forkynnelse til bruk i ungdomslag.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 5. januar 2011.

Fakta

Preik.Tv

  • ressursside for alle som driver kristent arbeid, særlig blant ungdom.
  • inneholder korte videosnutter med relevant undervisning
  • hver undervisning har i tillegg utfyllende ressurser for vider arbeid.
  • åpen ressurs til fri bruk. Frivillig abonnement.
  • produsert for ImF-UNG av Apagon i samarbeid med Damaris Norge. Støttet av Familie & Medier.

Det sier Kjetil Fyllingen, nettkonsulent i ImF-UNG. I ett år har han vært prosjektleder for Preik.tv som lanseres under Arbeidermøtet 5. januar.

Møte et behov
– Som ungdomsleder har jeg opplevd et behov for og spørsmål etter hjelp til andaktsopplegg for ungdom. Jeg observerer også at en del benytter filmklipp fra YouTube som hjelp eller supplement for andakt. Derfor lager vi nå denne ressurssiden som vil gi begge deler, sier Kjetil Fyllingen.

Preik.tv vil inneholde korte undervisnings-videoer på 2-4 minutt. De kan fungere som en introduksjon til en andakt, aktualisering av et tema før en samtale i grupper, eller som en kort appell. Siden er derfor ikke primært en side tenkt til nettevangelisering, men en ressursside for alle som driver kristent arbeid.

– Det er stor forskjell på ungdommene ”våre” fra plass til plass, men med å gjøre det på denne måten tror jeg konseptet kan bli brukt av alle, men på ulike måter, sier Kjetil.

Videre bruk
Hver lille undervisnings-snutt vil inneholde en aktualisering, for å skape interesse, et spørsmål de som ser på skal tenke over og et bibelsk hovedpoeng + avslutning. I tillegg vil nettsiden utstyres med ressurser til lederne for videre formidling. Som for eksempel spørsmål til samtale i grupper rundt temaet eller linker til andre relevante nettsider som tar opp det samme temaet.

Innholdet på Preik.tv vil være en åpen ressurs, fritt tilgjengelig for alle. Selve videoene vil i tillegg til Preik.tv også publiseres på andre aktuelle nettsider som You Tube, Facebook, SnakkOmTro.no, og komme som en egen podcast via iTunes.

– Vi håper derfor prosjektet vil nå lengre ut enn bare til lag knyttet til ImF-UNG.

Frivillig økonomi
Ved åpningen ligger tre episoder klare. Målet er 10-12 videosnutter i året. Enda mer dersom økonomien tillater det.

– Utarbeiding av konseptet, oppretting av nettside og filming av de tre pilotepisodene, har kostet ca 45000,-. Vi fikk 20 000,- i støtte til dette fra Familie & Medier, resten er dekket over budsjettene til ImF-UNG. Vi håper lagene ser nytten av dette, og verdien av å spre dette på nett sånn at de vil være med å bidra med et ”frivillig abonnement” på 1000,- i året, sier Kjetil.

Dersom tilbakemeldingene er gode og økonomien gir rom for det, har han også et mål og ønske om å lage andre undervisningskonsept.
– Jeg tror Preik.tv-konseptet er så bra, at det kan bygges videre med for eksempel ”BarnePreik” med korte andakter for barn, eller BibelPreik med lengre videoer og grundigere bibelstoff, sier Kjetil, som har følgende oppfordring til lagsledere og andre brukere:

– Bruk Preik.tv og spre ressurene! Og har du tilbakemeldinger og ønsker: kom med dem. Vi hører gjerne fra deg som bruker slik at vi kan bli best mulig. Vi gjør dette for dere.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Ambassadøren kom ikke, men Lyngdal Bibelcamp markerte likevel Israels 70-årsdag.

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2018