Sambåndet

Lørdag 21. april 2018
RSS
VERST: Kristne i Nord-Korea gjennomgår vanskelige tider, viser en ny undersøkelse. Foto: Åpne Dører

Verst i Nord-Korea

For niende år på rad topper Nord-Korea forfølgelseslisten til Åpne Dører.

Av Kristin Winther Jørgensen, KPK. Publisert 14. januar 2011.

Fakta

Åpne dører

 • Åpne Dører er en internasjonal, tverrkirkelig og upolitisk organisasjon som støtter forfulgte kristne i over 50 land
 • World Watch List (WWL) kartlegger hvor i verden kristne møter sterkest forfølgelse
 • Denne listen toppes av Nord-Korea for niende gang
 • Se mer på www.opendoors.no

– Det er ingen steder som er vanskeligere å være kristen enn i Nord-Korea. Vi regner med at rundt 40 000 mennesker, altså cirka ti prosent av de kristne i landet, bor og lever i arbeidsleirer ene og alene på grunn av sitt vitnesbyrd om Jesus. I Nord-Korea er det forbudt å være kristen og det er forbundet med stor fare, sier informasjonsleder Eivind Flå i Åpne Dører.

Islamismen går frem
Hvert år publiserer Åpne Dører (Open Doors) en forfølgelsesliste som kartlegger hvor i verden kristne møter sterkest diskriminering, undertrykkelse og forfølgelse. I disse dager kommer årets utgave på norsk. Denne listen heter World Watch List (WWL). Listen viser de 50 land der forfølgelsen av kristne er verst. Etter Nord-Korea kommer Iran på andreplass, så Afganisthan, tett fulgt av Saudi-Arabia og Somalia. 37 av landene på lista er muslimske.

– De siste ti årene har vi sett at islamismen, med sin bokstavtro tolkning av Koranen og vektlegging av sharialoven, går frem og at forfølgelsen av kristne øker i de fleste muslimske land. Bare fra 2009 til 2010 har forholdene for kristne i muslimske land blitt verre. Et viktig poeng her, er at vi skiller mellom muslimer og religionen islam. Vi vil vise muslimene kjærlighet og vi ber for dem, sier Flå.

Kristne presset
I følge Åpne Dører utsettes millioner av kristne over hele verden for trakassering. Denne har form som grov diskriminering og undertrykkelse, trusler, arrestasjoner, fengsling, bøter, vold, tortur og død. Grunnen til alt dette er at de ikke tilhører den dominerende religion eller ideologi i landet.
Den katolske teologen Daniel Bogner ved universitetet i Münster vest i Tyskland har uttalt til nyhetsbyrået DPA at kristne opplever et sterkt press.

– Det er uten tvil slik at kristne for tiden er den hardest pressede religiøse gruppen i verden, sa Bogner i følge NTB.

Forfulgt på flere områder
I følge Åpne Dører er det hovedsaklig tre kilder til forfølgelse av kristne: islamisme, kommunisme og nasjonalisme.

– Mange steder opplever kristne at man blir forfulgt på flere områder, både av staten og av familien. Noen steder er forfølgelsen kulturelt betinget, andre steder religiøst betinget. Det kan være mange aspekter ved en forfølgelse, sier Flå.
Åpne Dører anslår tallet på forfulgte kristne til å være 100 millioner i de 70 landene som organisasjonen har gransket. KPK

1 kommentar »

 • 1

  Våre søsken lider | NRI-ImF.no

  15. januar, 2011, kl. 10:40

  […] http://www.sambaandet.no/2011/01/14/18187/ Dette innlegget ble publisert i Nyhet. Bokmerk permalenken. ← Prosjekt Tilhørighet – Molde Fotballklubb […]

  Svar

Skriv en kommentar

På tre år har søkningen til misjonseide NLA Høgskolen i Samordna opptak økt med 100 prosent.

Styret for Indremisjonsforbundet sender sine gratulasjoner på Israels nasjonaldag, som i år også markerer 70-årsdagen for gjenopprettelsen av staten Israel.

Kristne friskoler har ubevisst bidratt til redusert kristendomskunnskap, mener professor Njål Skrunes ved NLA Høgskolen Bergen.

Open Air Campaigners savner at flere går sammen med dem om gateevangelisering.

Dugnadsinnsats tilsvarende tre og et halvt årsverk ligger bak helgens innvielse av nye Frikstad bedehus.

Copyright © Sambåndet 2018