Sambåndet

Søndag 22. oktober 2017
RSS

Felles ImF- og NLM-fagdag

Forsamlingsledere fra både ImF og NLM samles i Bergen 25. mars for å snakke sammen om møtefellesskap på bedehusene.

Av Egill J. Danielsen. Publisert 20. januar 2011.

– Vi kommer først og fremst sammen for å dele erfaringer fra forsamlingsbygging på bedehuset, men det er også naturlig diskutere uforpliktende om det er grunnlag for formelt samarbeid i fremtiden. FOTO: Arkiv

– Vi vil gjerne utveksle erfaringer med forsamlingsledere i NLM. Vår virkelighet er svært lik, og ofte befinner vi oss på samme bedehus også, sier generalsekretær i ImF, Erik Furnes.

Felles oppdrag
Generalsekretær i NLM, Eivind Åsland og forsamlingskonsulent i ImF, Runar Landro, står sammen med Erik Furnes som innbydere til fagdagen.
– Oppdraget til begge organisasjonene våre er å bygge livskraftige misjonsforsamlinger som kan bære arven og misjonsgløden videre til nye generasjoner. Derfor vil vi sette oss ned og tegne drømmene – og beskrive virkeligheten vår, sier Furnes som inviterer forsamlingsledere fra hele landet til samlingen.

Tette bånd
Grunnlaget for samtalene er at ImF og NLM står nær hverandre i lære og syn på mange dogmatiske spørsmål. Hva samtalene eventuelt skal munne ut i, vil ikke Furnes foregripe.
– Vi kommer først og fremst sammen for å dele erfaringer fra forsamlingsbygging på bedehuset. Men det er også naturlig diskutere uforpliktende om det er grunnlag for formelt samarbeid i fremtiden.

Samnanger bedehus i Hordaland er ett eksempel på allerede eksisterende lokalt samarbeid mellom NLM og ImF i forsamlingsarbeidet. Forsamlingen i Samnanger er innmeldt i begge organisasjoner.

På mange bedehus finnes uformelt samarbeid både mellom ImF og NLM, og mellom ImF og Normisjon.

Fagdagen finner sted på Bildøy bibelskole.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF går fra å tilby økonomitjenester til andre, til selv å kjøpe økonomitjenester, inkludert økonomileder, fra Knif-regnskap.

Kretsleder i Sunnmøre Indremisjon, Johan Halsne, ønsker å forberede bedehuset på å kunne gjennomføre gravferd.

Opposisjonspartiene kom med knallhard kritikk mot regjeringens kuttforslag til folkehøgskolene.

I ettermiddag blir det demonstrasjon foran Stortinget mot regjeringens forslag i statsbudsjettet om millionkutt i bevilgningene til folkehøgskolene.

– Vi er med og utdanner for samfunnet og gir barn og unge et kompass – på alle plan i livet, sier rektor Jeanette Vesetvik.

Copyright © Sambåndet 2017