Sambåndet

Mandag 29. mai 2017
RSS

Felles ImF- og NLM-fagdag

Forsamlingsledere fra både ImF og NLM samles i Bergen 25. mars for å snakke sammen om møtefellesskap på bedehusene.

Av Egill J. Danielsen. Publisert 20. januar 2011.

– Vi kommer først og fremst sammen for å dele erfaringer fra forsamlingsbygging på bedehuset, men det er også naturlig diskutere uforpliktende om det er grunnlag for formelt samarbeid i fremtiden. FOTO: Arkiv

– Vi vil gjerne utveksle erfaringer med forsamlingsledere i NLM. Vår virkelighet er svært lik, og ofte befinner vi oss på samme bedehus også, sier generalsekretær i ImF, Erik Furnes.

Felles oppdrag
Generalsekretær i NLM, Eivind Åsland og forsamlingskonsulent i ImF, Runar Landro, står sammen med Erik Furnes som innbydere til fagdagen.
– Oppdraget til begge organisasjonene våre er å bygge livskraftige misjonsforsamlinger som kan bære arven og misjonsgløden videre til nye generasjoner. Derfor vil vi sette oss ned og tegne drømmene – og beskrive virkeligheten vår, sier Furnes som inviterer forsamlingsledere fra hele landet til samlingen.

Tette bånd
Grunnlaget for samtalene er at ImF og NLM står nær hverandre i lære og syn på mange dogmatiske spørsmål. Hva samtalene eventuelt skal munne ut i, vil ikke Furnes foregripe.
– Vi kommer først og fremst sammen for å dele erfaringer fra forsamlingsbygging på bedehuset. Men det er også naturlig diskutere uforpliktende om det er grunnlag for formelt samarbeid i fremtiden.

Samnanger bedehus i Hordaland er ett eksempel på allerede eksisterende lokalt samarbeid mellom NLM og ImF i forsamlingsarbeidet. Forsamlingen i Samnanger er innmeldt i begge organisasjoner.

På mange bedehus finnes uformelt samarbeid både mellom ImF og NLM, og mellom ImF og Normisjon.

Fagdagen finner sted på Bildøy bibelskole.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Dette er oppsiktsvekkjande og noko vi må forske meir på, seier forskar.

Det er flere reiseskildringer i Bibelen, og noen går faktisk over flere kapitler. Fascinerende lesning som gir oss et visst innblikk i hverdagen til Guds folk.

Etter å ha samarbeidet om felles søndagsmøter i cirka ti år går ImF og NLM på Vestnes et skritt lenger og danner en felles forsamling.

Han overtar lederstolen etter Arild Ove Halås som gir seg sommeren 2018.

Over ein periode på 20 år har har Magda Sæviks stiftelse fordelt over 13 millionar kroner på ulike lag og organisasjonar innom- og utanlands.

Copyright © Sambåndet 2017