Sambåndet

Lørdag 21. april 2018
RSS

Felles ImF- og NLM-fagdag

Forsamlingsledere fra både ImF og NLM samles i Bergen 25. mars for å snakke sammen om møtefellesskap på bedehusene.

Av Egill J. Danielsen. Publisert 20. januar 2011.

– Vi kommer først og fremst sammen for å dele erfaringer fra forsamlingsbygging på bedehuset, men det er også naturlig diskutere uforpliktende om det er grunnlag for formelt samarbeid i fremtiden. FOTO: Arkiv

– Vi vil gjerne utveksle erfaringer med forsamlingsledere i NLM. Vår virkelighet er svært lik, og ofte befinner vi oss på samme bedehus også, sier generalsekretær i ImF, Erik Furnes.

Felles oppdrag
Generalsekretær i NLM, Eivind Åsland og forsamlingskonsulent i ImF, Runar Landro, står sammen med Erik Furnes som innbydere til fagdagen.
– Oppdraget til begge organisasjonene våre er å bygge livskraftige misjonsforsamlinger som kan bære arven og misjonsgløden videre til nye generasjoner. Derfor vil vi sette oss ned og tegne drømmene – og beskrive virkeligheten vår, sier Furnes som inviterer forsamlingsledere fra hele landet til samlingen.

Tette bånd
Grunnlaget for samtalene er at ImF og NLM står nær hverandre i lære og syn på mange dogmatiske spørsmål. Hva samtalene eventuelt skal munne ut i, vil ikke Furnes foregripe.
– Vi kommer først og fremst sammen for å dele erfaringer fra forsamlingsbygging på bedehuset. Men det er også naturlig diskutere uforpliktende om det er grunnlag for formelt samarbeid i fremtiden.

Samnanger bedehus i Hordaland er ett eksempel på allerede eksisterende lokalt samarbeid mellom NLM og ImF i forsamlingsarbeidet. Forsamlingen i Samnanger er innmeldt i begge organisasjoner.

På mange bedehus finnes uformelt samarbeid både mellom ImF og NLM, og mellom ImF og Normisjon.

Fagdagen finner sted på Bildøy bibelskole.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På tre år har søkningen til misjonseide NLA Høgskolen i Samordna opptak økt med 100 prosent.

Styret for Indremisjonsforbundet sender sine gratulasjoner på Israels nasjonaldag, som i år også markerer 70-årsdagen for gjenopprettelsen av staten Israel.

Kristne friskoler har ubevisst bidratt til redusert kristendomskunnskap, mener professor Njål Skrunes ved NLA Høgskolen Bergen.

Open Air Campaigners savner at flere går sammen med dem om gateevangelisering.

Dugnadsinnsats tilsvarende tre og et halvt årsverk ligger bak helgens innvielse av nye Frikstad bedehus.

Copyright © Sambåndet 2018