Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS
Tor Erling Fagermoen (t.h.) ble søndag innsatt som ny generalsekretær i Laget. Hans forgjenger i stillingen, Kåre Rune Hauge (t.v.) ledet gudstjenesten. Foto: Ole Andreas Husøy, KPK

Innsatt som ny generalsekretær

– Mitt mål er at Laget i enda større grad skal være på banen der Norges framtid dannes, sier den nye generalsekretæren i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, Tor Erling Fagermoen.

Av Ole Andreas Husøy, KPK. Publisert 25. januar 2011.
Tor Erling Fagermoen

Tor Erling Fagermoen, ny generalsekretær i Laget. Foto: Ole Andreas Husøy, KPK

Fagermoen overtok som generalsekretær i den norske skolelagsbevegelsen ved årsskiftet, og søndag kveld var det innsettelsesgudstjeneste for ham i Nordberg kirke i Oslo.

Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, populært kalt Laget, har drevet kristen virksomhet på skoler og studiesteder siden 1924. I dag er det kristne skolelag på ca. 150 skoler, og i tillegg studentlag på mange studiesteder.

Den nye generalsekretæren er glad for alle steder Laget er representert, men synes samtidig det er smertefullt at det er over et tusen skoler som ikke har noe kristent skolelag.

I sin tale på innsettelsesgudstjenesten hadde Fagermoen Jesus som tema. Han understreket Lagets visjon som er å gjøre Jesus kjent på skoler og studiesteder slik at han bli trodd elsket og etterfulgt. Han mener det er nødvendig å samarbeide med menigheter, organisasjoner og kirkesamfunn for å nå denne visjonen.

På innsettelsesgudstjenesten var det også tale ved lederen i landsstyret, Knut Arne Aanstad. Liturg under gudstjenesten var Fagermoens forgjenger i generalsekretærstillingen, Kåre Rune Hauge. KPK

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018