Carsten Hjort Pedersen

Forkynnelse i fokus på .no

Er du ansatt i barne- og ungdomsarbeidet og trenger inspirasjon? .no i april kan være løsningen – hvis du tør lytte til en danske.

– Jeg tror dette blir en veldig aktuell og bra samling, sier Kenneth Foss, daglig leder i ImF-UNG.

5.-7. april inviterer han for fjerde gang til .no, ImF-UNG sin arbeidersamling.

– Målgruppen er ansatte som jobber med barne- og ungdomsarbeid i kretsene, på lokale bedehus eller i skolene. Men er det andre som synes dette ser spennende ut, nekter vi dem selvsagt ikke å være med, sier Kenneth med et smil.

– Jeg vil jo tro det er mye spennende å hente også for tillitsvalgte i barne- og ungdomsnemndene og andre lokale ledere.

Dialog etter talen
Hovedtema for årets samling er forkynnelse og den åndelige forkynnelsen er det Gunnar Ferstad som står for. Nåde, er stikkordet for hans bibeltimer.

– Men det blir ikke bare tradisjonelle bibeltimer. Vi har også satt av tid til respons, spørsmål og samtale like etterpå, sier Kenneth.

– Vi har snakket om det i noen år og prøvd det litt ut, men det er første gang vi gjør det så tydelig og konkret som dette. Vi har nok vært flinkere på monologen enn dialogen i vår sammenheng, erkjenner han.

Dansk blod
De faglige hovedseminarene blir servert av Carsten Hjorth Pedersen, daglig leder ved Kristent Pædagogisk Institut i Danmark.
– Han er en veldig engasjert underviser som det er spennende å høre på, sier Kenneth.

Carsten selv gleder seg også. Han er godt kjent med Norge fra før, blant annet fra tiden som deltidsstudent ved NLA i Bergen. Fjell-ly har han også besøkt, men det er første gang han bidrar direkte i ImFsammenheng.

– Jeg ønsker å gi medarbeiderne inspirasjon og frimodighet til å forkynne budskapet inn i vår tid, sier han om undervisningen sin.

Nøkkelarbeid
– Vilkårene for forkynnelsen er annerledes i dag enn for noen år siden. Barn og unge er for eksempel mye mer sårbare. Jeg ønsker å bidra med en analyse slik at vi bedre kan forstå de endrede vilkårene for vår formidling, sier Carsten som har stor respekt for den innsatsen barne- og ungdomsarbeidere gjør.

– De kan stå der med stolthet og glede over arbeidet sitt for de står i et nøkkelarbeid. De fl este som bevares som kristne, vinnes allerede som barn. Min fremste oppgave er derfor å skape glede og begeistring for det arbeidet de er en del av, sier Carsten, som lover å komme uansett utfall av EM-kvaliken i fotball mellom Norge og Danmark bare dager i forvegen.
– Og jeg vil forsøke å la være å hovere dersom det blir dansk seier, sier den danske religionspedagog

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.