Sambåndet

Onsdag 20. september 2017
RSS

Jakten på en ildsjel

Vi skal kappes i å hedre hverandre, står det i Romerbrevet. Det vil ImF ta på alvor og kårer «årets ildsjel» under ImFs generalforsamlingen på Bildøy i sommer.

Av Torgeir Hauge. Publisert 16. februar 2011.
hjerter i sikte

Fakta

Årets ildsjel

  • Alle kan foreslå kandidater.
  • De som går videre kan stemmes på fram mot GF
  • Avgjøres på GF
  • Mer informasjon på imf.no/gf
  • Kandidatforslag sendes, sammen med en kort begrunnelse på e-post til ildsjel@imf.no.

– Det var personalleder Aud Karin Kjølvik som først fikk ideen, sier generalsekretær Erik Furnes.
– Hun satt og så på Idrettsgallaen på tv, og det slo henne at idretten virkelig kan dette med å løfte hverandre opp på en positiv måte. De er flinke til å hedre andres innsats.

Litt uvant
Hvor mange i misjonen fortjener vel ikke heder og oppmerksomhet for innsatsen de legger ned i arbeidet for misjonen, hver dag – år etter år. Og når ideen var sådd, var den ikke vanskelig å selge inn.

– Dette er jo en uvant handling i våre sammenhenger, og noen vil kanskje synes det er unødvendig. Likevel tror jeg det gjøres på en sunn måte, og håper folk forstår det i beste mening, sier Furnes.

Konseptet er enkelt nok. Alle som ønsker det kan være med og foreslå kandidater til tittelen. Deretter vil noen navn bli valgt ut, basert på forslagene med begrunnelse.
– Egentlig er det deretter spenningen begynner. For til syvende og sist er alle med og stemmer fram vinneren, sier Furnes og utdyper.

– Vi jobber med en løsning hvor man skal kunne stemme via sms, og det gis faktisk rom for å stemme opptil flere ganger om man ønsker det

Kom med forslag
Og ikke nok med det. Man skal i samme omgang få gi en liten pengegave til misjonen, som legges direkte på mobilregningen. Men ikke alle detaljer er på plass, og Furnes ber folk følge med på videre informasjon i Sambåndet og på nettsidene til ImF.

Første oppfordring gis nå: Kom med forslag på kandidater til tittelen «årets ildsjel». Gå inn på nettsiden imf.no/gf, og der vil du finne mer informasjon. Kandidatforslag sendes, sammen med en kort begrunnelse på e-post til ildsjel@imf.no.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Monica Pollestad er ny barnearbeider, og Per Åge Berge er ny forkynner i ImF Rogaland.

Hadde den tiltalte etter knivstikkingen på KVS-Bygland vært fire måneder eldre da ugjerningen skjedde, kunne han fått nesten dobbelt så lang straff.

Talar av dei mest kjende forkynnarane i Norge dei siste 50 åra blir no gjort tilgjengelege for alle.

Copyright © Sambåndet 2017