Sambåndet

Fredag 22. september 2017
RSS

Håper folk får møte Jesus

Ungdomsvekkelse på Seim og enkeltmennesker som har fått endret livet radikalt. Tor Ingvald Lauvrak håper våren kan bli like innholdsrik som høsten.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 23. februar 2011.

– Det har vært en veldig spennende høst, sier Tor Ingvald Lauvrak. Ungdomsmøter og skolebesøk har vært hovedingrediensene i året som ligger bak for 32-åringen fra Askøy.

– Jeg opplever mange ungdommer som veldig «sultne» og ivrige etter å lære. Noen ganger er de mer ivrige enn mange etablerte kristne, sier Tor Ingvald.

Vekkelse
Noe av det flotteste han opplever i tjenesten er når unge mennesker møter Jesus og blir radikalt født på nytt. Slik han opplevde under møteaksjonen på Seim som ble utvidet fra en til tre uker.

– Det var tre fantastiske uker. Det var enkle, vanlige møter uten spesielle rammer, der vi opplevde at Gud møter oss så sterkt at folk ikke vil gå fra bedehuset. De vil bare være der, sier Tor Ingvald som tror møteuken også gjorde noe med ham.
– Ja, det er enormt trosstyrkende å se at Jesus er den han sier han er.

Enkeltskjebner
Men ikke bare de store tallene inspirerer. Like mye setter møter med enkeltmennesker dype spor.
– Det er flott å komme tett på mennesker som må gjøre radikale og tøffe valg for å bli frelst, sier Tor Ingvald og utdyper.

– Da tenker jeg på ungdommer som har en bakgrunn og et liv som er fullstendig på kollisjonskurs med Guds vilje for livet. De bryter ikke bare radikalt med et miljø, men med selve livet sitt og alt de var før, sier en begeistret forkynner.

Tøff start
Men om høsten har vært unormal, vet han ikke.
– Nei, jeg vet ikke om det er noe som heter normalt i denne bransjen. Men dersom tjenesten får være som den har vært i høst, kommer det til å bli veldig spennende framover også, sier Tor Ingvald – på vei til årets tredje møteuke. Denne gang på Voss.

– Det har vært en travel start på 2011, så jeg kjenner kjøret litt, sier Tor Ingvald, som ikke lar det ta knekken på inspirasjonen. Han har mange spennende punkt på reiseruten som ligger foran.

– Det blir mye skolebesøk og det er alltid kjekt. Dessuten skal jeg reis mye med ImF-UNG-teamet og de er en herlig gjeng. Det er stor forskjell på å reise alene og sammen med andre. Vi når mye bredere når vi reiser flere i lag og kan utfylle hverandre på en helt annen måte, sier Tor Ingvald, som har følgende drøm for våren 2011.
– Jeg håper å få være i nærheten når Jesus gjør store ting med mennesker. Ingenting er større enn når mennesker møter Jesus og blir frelst, sier Tor Ingvald Lauvrak.


_____________________________________________________

Fakta: Tor Ingvald Lauvrak

  • 32 år, bor på Bore
  • Forkynner i ImF i 11 år
  • Når han ikke står på talerstolen kjører han trailer – eller utforsker havet med fiskestang.

Be for:

  • et ærlig og rikt liv med Jesus for min egen del
  • åndskraft over tjenesten
  • frelse og nytt liv for folket vårt

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Det er forskjell på hvordan Gud kommuniserer «i fordums tid» og i «disse siste dager».

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og forfatter og forkynner Asle Hetlebakke er blant gjestene når Molde folkehøgskole denne uken skal feire 100-årsjubileum.

Bygda Hellevik i Fjaler kommune har vært uten skole siden 2006. Nå blir det kanskje skole i bygda igjen.

Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon blir ny medarbeider i Sunnmøre Indremisjon fra høsten 2018.

Copyright © Sambåndet 2017