Sambåndet

Fredag 18. august 2017
RSS

Lanserer internett-kirke

iKirken.no er Noreas nyeste satsing på nettet. – Nå kan du ta med deg kirken der du er, sier Per Byrknes.

Av Kristin Winther Jørgensen, KPK . Publisert 2. mars 2011.

PÅ NETT: – Nå kan du ta med deg kirken der du er. iKirken blir en internettkirke for unge voksne, sier webredaktør og hovedansvarlig for iKirken, Per Byrknes i Norea mediemisjon. Foto: Norea

Fakta

i.kirken

  • kirke på internett, av Norea Mediemisjon
  • skal gi forkynnelse og opplæring i kristen tro
  • Hovedmålgruppen er mennesker mellom 20 og 40 år
  • Ideen kommer fra amerikanske LifeChurch.tv sin Online Church

– iKirken.no vil ha to hovedpilarer: Den ene blir et ukentlig tv-program på internett, kall det gjerne en gudstjeneste. Der skal det være chatverter som tar i mot når man logger seg på og ønsker hver og en velkommen til gudstjeneste. I tillegg blir det et studieopplegg for hver tale. Dette opplegget skal kunne brukes i cellegrupper og bibelgrupper, sier en entusiastisk Per Byrknes, webredaktør og hovedansvarlig for iKirken.no.

Taler fra menigheter
Byrknes forteller at talene som skal filmes, er fra ulike menigheter og forsamlinger i Norge. Chatte-vertene blir frivillige som skal koble seg opp fra mange ulike steder og tidssoner rundt omkring i verden.

– Slik kan nordmenn i utlandet få et kirkelig tilbud der de er, sier Byrknes. Nå er han i sving med å skaffe frivillige som kan være møteverter på nett, og utfordrer misjonærer og andre nordmenn i utlandet til oppgavene som venter.

Unge på nett
Inspirasjon til dette arbeidet har Norea fått fra USA.
– Vi driver dette delvis i samarbeid med LifeChurch.tv fra USA, som er en amerikansk internettkirke, Online Church. LifeChurch.tv har en hovedpastor, mens vi her i Norge vil ha flere pastorer og prester siden vi knytter oss til allerede eksisterende menigheter, sier Byrknes. Han forteller at bakgrunnen for satsingen på iKirken, er ønsket om å nå mennesker mellom 20 og 40 år med evangeliet.

– Norea Mediemisjon har drevet med radioarbeid siden 1956, og mange av våre lyttere er nå godt voksne. Siden har vi utviklet Superblink, en nettside for barn. Nå ønsket vi å gjøre noe for aldersgruppen midt i mellom; de unge voksne. De bruker nettet og mediene, og Statistisk sentralbyrå forteller oss at nesten alle unge voksne er på nettet daglig. Dette gir Norea mediemisjon en fantastisk mulighet til å være til stede i folks liv. Nå kan vi i teorien nå de unge voksne med det kristne budskapet uansett hvor de er, bare de er på nett. Og der er de, mener Byrknes.

– Norea tror at det kristne fellesskapet er viktig. Det kan være mange årsaker til at kristne mennesker ikke er med i et fellesskap. Noen er studenter og kjenner ingen kristne på sitt studiested eller der de bor, andre bor og jobber i utlandet eller er generelt mye på farten, andre er med i et kristent fellesskap og ønsker seg ekstra påfyll, opplæring og veiledning. iKirken.no vil være et tilbud for dem alle.

Nytt konsept
1. april får Byrknes en ny kollega i Solveig Konstanse Algrøy. Hun begynner som programleder for sendingene fra iKirken.
– Dette er et helt nytt konsept i Norge som jeg tror vil slå an. Det kan være vanskelig å nå alle, men her har vi en konkret målgruppe, sier Algrøy som skal i gang med å finne frivillige som kan være talere, intervjuere og ha lovsang i tv-programmene.

Mange elementer gjenstår i arbeidet med iKirken, og verken Algrøy eller Byrknes vil anslå når sendingene fra iKirken er klare.
– Følg med, oppfordrer Byrknes og viser til Facebooksiden der interesserte kan delta i iKirkens videre utvikling. KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017